Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Landbrød med havre

Landbrød med havre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
50 g.gær
6 dl.lunken vand
2 dl.kærnemælk
6.5 dl.solgryn
16-18 dl.hvedemel
2 tsk.groft salt
 


Opskrift:

Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og strække 3-4 minutter. Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet. Ælt dejen grundigt ælt evt. mere mel i, hvis dejen kan tage det. Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse- ca. 1 time. Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade. Sæt pladen i nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune –ca. 40 minutter. Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 7212 gange,
og udskrevet 156 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

jette  -  2012-12-30 21:27:53
jeg elsker de her brød. det er fuldkorn de smager dejligt, og så er krummen let og blød. opskriften genkender jeg fra otas lille opskriftbog sol i køkkenet.