Landbrød med havre

Landbrød med havre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
50 g.gær
6 dl.lunken vand
2 dl.kærnemælk
6.5 dl.solgryn
16-18 dl.hvedemel
2 tsk.groft salt
 
Opskrift:
Smuldr gæren i en skål. Rør gæren ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet. Rør kærnemælk og havregryn i. Lad det stå og strække 3-4 minutter. Tilsæt det meste af hvedemelet hold lidt tilbage- og saltet. Ælt dejen grundigt ælt evt. mere mel i, hvis dejen kan tage det. Dæk skålen og stil den lunt til dejen har hævet til dobbelt størrelse- ca. 1 time. Form dejen til brød og stil dem på en smurt eller bagepapirdækket plade. Sæt pladen i nederste del af en kold ovn. Tænd ovnen og indstil temperaturen til 200 grader. Bag brødene til de er svagt lysebrune –ca. 40 minutter. Sluk for ovnen, men lad brødene blive stående i den slukkede ovn endnu ca. 15 minutter. Afkøl på rist.


karakterer:
Opskriften er vist 8254 gange,
og udskrevet 178 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

jette  -  2012-12-30 21:27:53
jeg elsker de her brød. det er fuldkorn de smager dejligt, og så er krummen let og blød. opskriften genkender jeg fra otas lille opskriftbog sol i køkkenet.