Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Krydderbrød

Krydderbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1 l.hvidtøl
1 tsk.nelliker
2 pk.gær
6 kogte og hakkede pomeransskaller
150 g.smør
5 dl.rosiner
2-3 dl.mørk sirup
3 l.rugsigtemel
3 tsk.salt
5 dl.hvedemel
1 spsk.stødt ingefær
 
 Pensling:
2 spsk.smør
 


Opskrift:

Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst. Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen. Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel. Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse. Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Dejen skal være fast og kunne holde formen. Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød. Læg dem på tværs i en smurt bradepande. Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige. Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde. Bag ved 175 grader på nederste rille i ca 45 min. Afkøles på en rist under et klæde.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10097 gange,
og udskrevet 79 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu