kogte og hakkede pomeransskaller 6 kogte og hakkede pomeransskaller
150
g.
smør 150 g. smør
5
dl.
rosiner 5 dl. rosiner
2-3
dl.
mørk sirup 2-3 dl. mørk sirup
3
l.
rugsigtemel 3 l. rugsigtemel
3
tsk.
salt 3 tsk. salt
5
dl.
hvedemel 5 dl. hvedemel
1
spsk.
stødt ingefær 1 spsk. stødt ingefær
Pensling: Pensling:
2
spsk.
smør2 spsk. smør
Opskrift:
Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst. Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen. Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel. Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse. Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt. Dejen skal være fast og kunne holde formen. Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød. Læg dem på tværs i en smurt bradepande. Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige. Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde. Bag ved 175 grader på nederste rille i ca 45 min. Afkøles på en rist under et klæde.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(2 stemmer)
Opskriften er vist 10790 gange, og udskrevet 95 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider