Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Honning-Sesamboller

Honning-Sesamboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.margarine
3 dl.vand
25 g.gær
1 tsk.salt
2 spsk.sesamfrø
2 spsk.honning
2 spsk.sesamfrø
175 g.grahamsmel
250 g.hvedemel
 
Opskrift:
Margarinen smeltes og kommes i en skål sammen med vandet. Gæren udrøes heri. Salt, honning, sesamfrø, grahamsmel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca 1 time, dejen slås op og deles i 12 stykker, der formes til boller, stilles på plade og trykkes flade. Efterhæver et lunt sted ca 20 min. Pensles med vand og drysses med sesamfrø. Bages ved 200 grader i ca 20 min. midt i ovnen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (12 stemmer)

Opskriften er vist 13642 gange,
og udskrevet 318 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-04-23 15:42:31
Det er verdens bedste boller. Jeg har haft opskriften fra et blad fra 80'erne og kunne ikke finde opskriften så jeg er temmelig glad for den er her! Jeg tilsætter grovmelet først,derefter 2/3 del af hvedemelet og lader dejen hæve selvom den er ret klæg. På den måde får grovmelet tid til at absorbere væden og får nogle boller der ikke er tørre. Man tilsætter resten af melet til slut

Maja  -  2011-10-28 19:28:11
Jeg tilføjer mere hvedemel end angivet, da dejen ellers er helt umulig at forme. Og bollerne bliver ikke tørre af 50-100 gram mere.