Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hjemmebagt kavring

Hjemmebagt kavring, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Dej 1:
7 dl.rugmel
1 spsk.salt
1 spsk.stødt kommen
7 dl.vand
 
 Dej 2:
50 g.gær
3.5 dl.vand
7 dl.rugmel
2 dl.mørk sirup
10 dl.rugsigtemel
7 dl.hvedemel
 


Opskrift:

Kom rugmel, salt og kommen til dej 1 i en skål og hæld kogende vand over. Rør det sammen og lad det stå natten over.

Smuldr gæren til dej 2 i en skål. Opløs den i lunken vand. Bland dej 1 samt rugmel i. Arbejd det sammen til en lind dej. Lad den hæve overdækket i 4 timer.

Tilsæt sirup, rugsigtemel samt hvedemel lidt ad gangen. Arbejd dejen godt igennem og lad den hæve 30 min.

Arbejd dejen igennem på et melet bord. Del den i tre og form dem til brød. Kom hvert brød i en smurt form, 1 ½ l, lad dem hæve i 30 min.

Stil formene på en plade og dæk dem med en anden smurt plade som låg. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 50 min.

Pensl de færdige brød med vand og lad dem køle på en rist med et klæde over.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 14243 gange,
og udskrevet 216 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

ole olsen  -  2010-02-26 17:35:09
Jeg har fulgt opskriften mejet nøjr med hensyn til de angivne mel og vand mængder - men finder det komplet umulidt uden at tilsætte yderlig ca 2-3 dl vand.Velsmagende og fint resultat