Hjemmebagt kavring

Hjemmebagt kavring, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
 Dej 1:
7 dl.rugmel
1 spsk.salt
1 spsk.stødt kommen
7 dl.vand
 
 Dej 2:
50 g.gær
3.5 dl.vand
7 dl.rugmel
2 dl.mørk sirup
10 dl.rugsigtemel
7 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Kom rugmel, salt og kommen til dej 1 i en skål og hæld kogende vand over. Rør det sammen og lad det stå natten over.

Smuldr gæren til dej 2 i en skål. Opløs den i lunken vand. Bland dej 1 samt rugmel i. Arbejd det sammen til en lind dej. Lad den hæve overdækket i 4 timer.

Tilsæt sirup, rugsigtemel samt hvedemel lidt ad gangen. Arbejd dejen godt igennem og lad den hæve 30 min.

Arbejd dejen igennem på et melet bord. Del den i tre og form dem til brød. Kom hvert brød i en smurt form, 1 ½ l, lad dem hæve i 30 min.

Stil formene på en plade og dæk dem med en anden smurt plade som låg. Bages ved 175 grader på nederste rille i ca 50 min.

Pensl de færdige brød med vand og lad dem køle på en rist med et klæde over.





karakterer:
Opskriften er vist 19243 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-02-26 17:35:09
Jeg har fulgt opskriften mejet nøjr med hensyn til de angivne mel og vand mængder - men finder det komplet umulidt uden at tilsætte yderlig ca 2-3 dl vand.Velsmagende og fint resultat