Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Græskarbrød (Græskarrugbrød)

Græskarbrød (Græskarrugbrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Græskar

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :


Græskarbrød (Græskarrugbrød), billede 4 Græskarbrød (Græskarrugbrød), billede 1 Græskarbrød (Græskarrugbrød), billede 2 Græskarbrød (Græskarrugbrød), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Græskar renset vægt
3.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
25 gram Gær
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Grønne græskarkerner 1 tsk. 3 gram.
1 spsk. 9 gram.
1 dl. 60 gram.
500 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Riv græskarkødet groft, bland det i en skål med 2 tsk salt, og lad det trække i 15 minutter.

Derefter presses kødet fri for væde, fx. i et tyndt, skoldet viskestykke, som vrides.


Rør gæren glat med 2 dl af vandet (37 grader C). Tilsæt rørsukker samt et par spsk af det afvejede grahamsmel, og stil blandingen lunt i 15 minutter, så der kommer godt gang i gæren.

Tilsæt græskarkød, fint hakkede kerner, de resterende 2 dl vand, resten af melet og 1½ tsk salt. Dejen skal ikke æltes, kun røres sammen.

Hæld den i en smurt rugbrødsform og pres den sammen med bagsiden af en ske. Lad brødet hæve lunt i 1-1½ time.

Bag det ved 200 grader C. alm. ovn i 65-75 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 78920 gange,
og udskrevet 1318 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9444 (2248 kcal)
KJ pr. Brød 9444 (2248 kcal)
Vægt ialt 1322 gram
Vægt pr. Brød 1322 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 714 KJ (170 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 30.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Missrefsgaard  -  2011-03-20 09:06:41
Jeg byttede græskar ud med kartofler og grækarkerner ud med en flerkordsblanding og så brugte jeg kun groft rugmel i stedet for grahamsmel, det blev rigtig godt

Linda  -  2009-10-23 12:41:51
Det er muligt det er tæt på at være rugbrød, men det er det altså ikke!! Man kalder ikke en pæretærte for en æbletærter, blot fordi det ligner lidt eller er lavet i æbletærteformen. Det er et grahamsbrød med græskar.

Mette  -  2009-10-05 12:53:45
Det smager fantastisk godt! Det er frisk og blødt i mange dage!

Per  -  2008-10-20 21:21:12
Det bliver noget nær rugbrød dette brød.