Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Gammeldags smørbirkes

Gammeldags smørbirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8-10 

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1.25 dl.fløde
0.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
35 g.gær
225-250 g.hvedemel
100 g.smør
 
 Pensling:
4 spsk.smeltet smør
 
 Pynt:
 lyse eller mørke birkes
 


Opskrift:

Først hakker du smørret ud i ca. 225 g mel. Dernæst lunes kaffefløden med salt og sukker, heri opløses gæren, og så blandes dette i melet med smørret. Dejen røres sammen, æltes derefter ude på bordet til en smidig dej, evt. med lidt af restemelet. Til sidst ruller du dejen ud til en aflang plade med lige kanter – skub ligesom dejen sammen i kanterne. Over dejen pensles det smeltede smør, og nu folder du dejen sammen på den lange led i tre lag og banker den flad med hånden. Så skæres dejen ud i 4 cm. tykke skiver, der stilles på en smurt plade. Får et let tryk, så de bliver stående. Hæver lunt og tildækket i 30 min. Pensles med æg eller æggehvide og drysses med mørke eller lyse birkes. Bager på nederste rille ved 225° i 8-10 min. Afsvaler på en rist, og brødene er meget fine at fryse, hvis du måske har lyst til at bage den dobbelte portion.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 19784 gange,
og udskrevet 541 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu