Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Birkesruder

Birkesruder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Birkes

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
75 g.smør
 dl.ymer eller ylette
25 g.gær
1 tsk.salt
1 tsk.sukker
100 g.grahamsmel
300 g.hvedemel
 
 pensling:
 sammenpisket æg
 birkes
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde og hæld det i en skål. Tilsæt ymeren og rør gæren ud heri. Kom salt, sukker, grahamsmel og det meste af hvedemelet i skålen og ælt det sammen. Tilsæt mere hvedemel, til dejen har en passende konsistens. Ølt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca 1 time. Ælt dejen let igennem og kom den i en smurt bradepande på 30x40 cm. Skær den i 20 ruder med en meldrysset kniv. Lad ruderne efterhæve til dobbelt størrelse i ca. ½ time. Pensl med æg og drys med birkes. Bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter på midterste rille. Bræk ruderne fra hinanden ved servering.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6834 gange,
og udskrevet 127 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu