Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Baguette

Baguette, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hvedeklid

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 dl.hvedeklid
50 g.gær
2 dl.kold vand
1 ½ tsk.salt
2 dl.lunkent vand
10-12 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Kom kliden i en skål og hæld 2 dl koldt vand over. Lad det trække ca 30 min. Tilsæt 2 dl lunkent vand, samt gær. Rør til gæren er opløst. Kom salt og det meste af melet i. Arbejd det sammen til en smidig dej og lad det hæve med et klæde over på et lunt sted i ca 45-60 min. Tag dejen op og del den i 4 dele. Rul hver del ud til en baguette, som lægges på en smurt plade. Snit hver baguette nogle gange med en skarp kniv og lad dem hæve under et klæde i ca 45-60 min. Bag baguetterne ved 250 grader på midterste rille i ca 12 min


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (15 stemmer)

Opskriften er vist 30639 gange,
og udskrevet 511 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kåre  -  2009-07-27 12:48:51
hvis de (efter formning til baguettes) hæver under et fugtigt klæde får de en sprødere skorpe

kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
lækkert. jeg brugte havreklid i stedet for hvedeklid, og så brugte jeg kun 10 gram gær og lod det hæve 12 timer. det blev super lækkert