Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Grøn lasagne

Grøn lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Pasta - Lasange

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Grøn lasagne, billede 4 Grøn lasagne, billede 1 Grøn lasagne, billede 2 Grøn lasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 ds. Hakkede tomater, konserves 1 dåse vejer normalt 400 g.
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 tsk. Herbes de Provence, tørret Herbes de Provence er et blandingskrydderi som består af blå lavendel, basilikum, oregano, timian, anis, rosmarin, og fennikel, i variabelt mængdeforhold
   
500 gram Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Lasagneplader, friske 1 pakke friske lasagneplader indeholder 200 gram.
5 dl. Mornaysauce 14% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   


Opskrift:

Sauter finthakket løg og hvidløg i 1 spsk olie og tilsæt peberfrugter i tern. Vend det godt rundt og hæld de hakkede tomater i sammen med tomatpure, 2 dl vand og krydderi. Lad saucen simre i min. 10 minutter. Smag til med salt og peber

Vask aubergine og courgetter og skær dem ud i lange skiver. Pensl dem med olie og bag dem i ca. 10 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Byg lasagnen og i et højt ildfastfad eller en sandkageform.
Læg et tyndt lag mornaysauce i bunden af fadet, herefter pasta, courgette, tomatsauce, aubergine, mornaysauce, pasta osv. Slut af med mornaysauce, drys med ost og sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 25-30 minutter ti den er gylden.

Server med brød og salat

Tips:

du kan lave en becamelsauce selv af margarine - mel og mælk. Eller mel og mælk hvis den skal være rigtig fedtfattig smag til med muskatnød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)

Opskriften er vist 103325 gange,
og udskrevet 2106 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2010-06-18 08:38:53
Jeg svitsede grøntsagerne på panden først så væden svandt og så tilsatte jeg lidt rød chilli som gav lidt pift


sus.m  -  2008-09-22 18:55:30
Smager herligt! Bagte da bare grøntsagerne, til de var stegte og lækre lysebrune og væden var væk. Så bliver det ikke for tyndt.


Per  -  2008-03-02 09:04:43
Lasagnen blev lidt tynd i det, Auberginer og courgetter skal vist have lidt længere, i hvert fald til de tager farve.


irfan  -  0000-00-00 00:00:00
Smager godt Alle tiders