Abrikoskage med hasselnødder

Abrikoskage med hasselnødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 portion

Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
150 g.hakkede hasselnøddekerner
165 g.smør (stuetemperatur)
165 g.sukker
3 æg
200 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
175 g.abrikoser (udstenede, friske eller fra dåse)
 dl.yoghurt naturel
 
 
1 spsk.perlesukker
1 spsk.hakkede hasselnøddekerner
 
Opskrift:
Mal 150 g hakkede hasselnøddekerner fint i en blender. Hak smørret i mindre stykker og rør det sammen med sukkeret, til det er lyst og skummende. Pisk æggene sammen i en skål for sig. Pisk det i sukkermassen lidt ad gangen, indtil massen er jævn. Skulle det blive grynet, kan blandingen samles ved at piske en hel eller halv skefuld mel i.

Bland mel, bagepulver og de blendede hasselnøddekerner. Rør det i massen af sukker og æg - lidt ad gangen. Til sidst røres yoghurten i.

Flæk de friske abrikoser, pil skindet af, og skær dem i skiver. Eller hæld væden fra dåseabrikoserne, og lad dem dryppe af. Skær abrikoserne i passende tynde skiver. Vend dem i dejen med en let hånd.

Fyld dejen i en aflang tefal-form (1,1 liter). Drys derefter perlesukker og hakkede hasselnøddekerner på toppen. Bag kagen i en times tid på nederste rille i den forvarmede 180 grader varme ovn. Prøv at stikke en strikkepind ned midt i kagen, og kontroller, om den er færdigbagt. Hænger der stadig dej ved, skal kagen have 5 minutter mere.

Tag formen ud af ovnen, og lad kagen hvile i 5 minutter. Vend den forsigtigt ud på en rist eller et stykke bagepapir, og lad den afkøle helt. Pas på - kagen er temmelig porøs, så længe den er varm.

Servering:
Nyd kagen skiveskåren lun eller helt kold.

Tips:

Kagen bliver ekstra delikat, hvis man rister hasselnøddekernerne og nulrer skalderne af, inden de hakkes. Opbevar kagen i plastpose, så den ikke bliver tør eller kom den i fryseren. Alu-folie frarådes, fordi de friske abrikoser udskiller en syre, der går i forbindelse med metallet.


karakterer:
Opskriften er vist 20764 gange,
og udskrevet 400 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu