Lergrydebrød med vindruer
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Giv vand, hvedekerner og salt et opkog. Tilsæt grahamsmel og rugmel under kraftig piskning. Læg et låg på og lad dejen hæve på et skærebræt i mindst 12 timer. Rør gæren ud i lidt lunken vand. Del vindruerne og fjern kernerne. Rør dejblandingen sammen med gær og vindruer i en stor skål. Tilsæt solsikkefrø og det meste af hvedemelet og arbejd det sammen til en dej. Ælt dejen godt i 5 min eller kør den i køkkenmaskine. Lad dejen hæve tildækket ca 1 time. Læg en lergryde i vand i 10 min. Lad den dryppe godt af og pensl den indvendigt, også i låget, med solsikkeolie. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den jævn og smidig. Tilsæt mere hvedemel hvis det behøves og kom dejen i lergryden. Stil gryden i en kold ovn og lad dejen hæve 1 time. Læg låget på. Sæt ovnen på 175 grader og bag brødet i ca 1 ½ time. Tag gryden ud, tag låget af og lad brødet køle i 10 min. Læg låget på og lad brødet "modne" til næste dag.
|
|
Opskriften er vist 10571 gange,
og udskrevet 129 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne