Lergrydebrød med vindruer

Lergrydebrød med vindruer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
8 dl.vand
1 dl.hele hvedekerner
2 tsk.salt
3 dl.grahamsmel
1 dl.groft rugmel
25 g.gær
100 g.små, grønne vindruer
1 dl.solsikkefrø
1 dl.hvedemel
½ dl.solsikkeolie
 
Opskrift:
Giv vand, hvedekerner og salt et opkog. Tilsæt grahamsmel og rugmel under kraftig piskning. Læg et låg på og lad dejen hæve på et skærebræt i mindst 12 timer. Rør gæren ud i lidt lunken vand. Del vindruerne og fjern kernerne. Rør dejblandingen sammen med gær og vindruer i en stor skål. Tilsæt solsikkefrø og det meste af hvedemelet og arbejd det sammen til en dej. Ælt dejen godt i 5 min eller kør den i køkkenmaskine. Lad dejen hæve tildækket ca 1 time. Læg en lergryde i vand i 10 min. Lad den dryppe godt af og pensl den indvendigt, også i låget, med solsikkeolie. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den jævn og smidig. Tilsæt mere hvedemel hvis det behøves og kom dejen i lergryden. Stil gryden i en kold ovn og lad dejen hæve 1 time. Læg låget på. Sæt ovnen på 175 grader og bag brødet i ca 1 ½ time. Tag gryden ud, tag låget af og lad brødet køle i 10 min. Læg låget på og lad brødet "modne" til næste dag.





karakterer:
Opskriften er vist 10571 gange,
og udskrevet 129 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu