Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lergrydebrød med vindruer

Lergrydebrød med vindruer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
8 dl.vand
1 dl.hele hvedekerner
2 tsk.salt
3 dl.grahamsmel
1 dl.groft rugmel
25 g.gær
100 g.små, grønne vindruer
1 dl.solsikkefrø
1 dl.hvedemel
½ dl.solsikkeolie
 


Opskrift:

Giv vand, hvedekerner og salt et opkog. Tilsæt grahamsmel og rugmel under kraftig piskning. Læg et låg på og lad dejen hæve på et skærebræt i mindst 12 timer. Rør gæren ud i lidt lunken vand. Del vindruerne og fjern kernerne. Rør dejblandingen sammen med gær og vindruer i en stor skål. Tilsæt solsikkefrø og det meste af hvedemelet og arbejd det sammen til en dej. Ælt dejen godt i 5 min eller kør den i køkkenmaskine. Lad dejen hæve tildækket ca 1 time. Læg en lergryde i vand i 10 min. Lad den dryppe godt af og pensl den indvendigt, også i låget, med solsikkeolie. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den jævn og smidig. Tilsæt mere hvedemel hvis det behøves og kom dejen i lergryden. Stil gryden i en kold ovn og lad dejen hæve 1 time. Læg låget på. Sæt ovnen på 175 grader og bag brødet i ca 1 ½ time. Tag gryden ud, tag låget af og lad brødet køle i 10 min. Læg låget på og lad brødet "modne" til næste dag.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7984 gange,
og udskrevet 70 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu