Lækkert hvidt brød

Lækkert hvidt brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 2 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :
Lækkert hvidt brød, billede 4 Lækkert hvidt brød, billede 1 Lækkert hvidt brød, billede 2 Lækkert hvidt brød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
420 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
240 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Hæld håndvarmt vand i en skål. Smuldr gæren ned i og rør rundt til den er op- løst. Tilsæt salt, durumhvedemel og 3 dl af hvedemelet og arbejd dejen kraftigt igennem.

Tilsæt evt mere mel, hvis det behøves. Drys lidt mel over dejen og lad hæve til dobbelt størrelse i ca 40 min.

Tag dejen op og læg den på et melet bord og ælt den smidig. Del dejen i to dele og form hver del til et brød. Læg dem på en smurt plade og lad dem efterhæve under et klæde i ca 20 min.

Pensl brødene med vand og bag dem ved 275 grader C. alm. ovn på nederste rille i ca 20 min. Hvis du vil have en blød skorpe, kan du pensle brødene med lidt vand efter bagning.


karakterer:
Opskriften er vist 26376 gange,
og udskrevet 318 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.2    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9832 (2341 kcal)
KJ pr. Brød 4916 (1170 kcal)
Vægt ialt 1193 gram
Vægt pr. Brød 596 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 824 KJ (196 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 0.7 gram
Kulhydrat 40.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2020-09-26 11:46:50
Kan dejen stå hele natten?