Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Æbleboller med sesam

Æbleboller med sesam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 30 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er Fryseegnet.

Indsendt :





Ingredienser:
50 g.smør
50 g.gær
4 dl.vand
1 dl.tykmælk
1 dl.sukker
1 tsk.kardemomme
1 æg
3 dl.grahamsmel
1 l.hvedemel
8 storemadæbler
 tsk.kanel
2 spsk.sukker
1 æg til pensling
1-2 spsk.sesamfrø
 


Opskrift:

Smelt fedtstoffet. Smuldr gæren ned i en skål og hæld håndvarmt vand på. Rør gæren ud og tilsæt tykmælk, smeltet fedtstof, sukker, kanel, kardemomme, æg og grahamsmel. Tilsæt det meste af hvedemelet og arbejd dejen jævn, ca 5 min. Lad den hæve ca 30 min på et lunt sted. Læg dejen på et melet bord. Arbejd den godt igennem og tilsæt evt mere mel, så den kan rulles ud. Del dejen i 2 stykker og rul hver del ud til en tynd plade. Skyl æblerne, fjern kernehusene og del dem i 4 både. Skær dejen i firkanter, ca 10 * 10 cm , og læg en æblebåd på hver. Bland kanel og sukker og drys det over æblebådene. Bøj dejen op om bådene så de dækkes helt. Læg bollerne på en smurt plade med lukningen nedad og lad dem hæve på et lunt sted i ca 20 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 12 min. Afkøles under et klæde.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 10654 gange,
og udskrevet 279 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
En dødgod "snack-bolle", men undlad sesam...