Brød med hørfrø

Brød med hørfrø, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hørfrø

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Surdej:
3 dl.hørfrø
1 l.groft rugmel
8 dl.kogende vand
 
 Dej 2:
100 g.gær
2 spsk.anis
2 ½ dl.rugmel
6 dl.lunken vand
2 spsk.fennikel
 smør og sesamfrø til formen
1 tsk.havsalt
1 dl.solsikkeolie
 
Opskrift:
Til surdej blandes hørfrø, rugmel og kogende vand i en stor skål. Dæk skålen med et rent viskestykke og lad det stå 5-6 timer, gerne natten over. Opløs gæren i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og rør godt rundt. Bland med surdejen. Tilsæt salt, krydderier og olie. Tilsæt rugmel lidt ad gangen og arbejd dejen smidig og blank. Lad den hæve på et lunt sted uden træk i 45 min. Smør 4 forme á 1 ½ l og drys med sesamfrø. Fordel dejen i formene og lad brødene hæve i ca 30 min. Bag brødene ved 200 grader på nedertse rille i ca 1 time. Lad brødene stå 1 døgn, så smagen fra krydderierne ritigt kommer frem.


karakterer:
Opskriften er vist 24286 gange,
og udskrevet 313 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Susanne Hollund  -  2010-11-26 15:46:51
Mit brød faldt sammen og blev en klæg tung masse, Øv

  -  2009-01-04 15:49:52
var ikke genembagt efter 2 timer i ovnen