Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Brød med hørfrø

Brød med hørfrø, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Hørfrø

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
 Surdej:
3 dl.hørfrø
1 l.groft rugmel
8 dl.kogende vand
 
 Dej 2:
100 g.gær
2 spsk.anis
2 ½ dl.rugmel
6 dl.lunken vand
2 spsk.fennikel
 smør og sesamfrø til formen
1 tsk.havsalt
1 dl.solsikkeolie
 


Opskrift:

Til surdej blandes hørfrø, rugmel og kogende vand i en stor skål. Dæk skålen med et rent viskestykke og lad det stå 5-6 timer, gerne natten over. Opløs gæren i lidt lunkent vand. Tilsæt resten af vandet og rør godt rundt. Bland med surdejen. Tilsæt salt, krydderier og olie. Tilsæt rugmel lidt ad gangen og arbejd dejen smidig og blank. Lad den hæve på et lunt sted uden træk i 45 min. Smør 4 forme á 1 ½ l og drys med sesamfrø. Fordel dejen i formene og lad brødene hæve i ca 30 min. Bag brødene ved 200 grader på nedertse rille i ca 1 time. Lad brødene stå 1 døgn, så smagen fra krydderierne ritigt kommer frem.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)

Opskriften er vist 23186 gange,
og udskrevet 280 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Susanne Hollund  -  2010-11-26 15:46:51
Mit brød faldt sammen og blev en klæg tung masse, Øv


  -  2009-01-04 15:49:52
var ikke genembagt efter 2 timer i ovnen