Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bergis

Bergis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.smør
2 tsk.sukker
5 dl.mælk
13-15 dl.hvedemel
50 g.gær
1 æg til pensling
 tsk.saltbirkes
 
Opskrift:
Smelt fedtstoffet og tilsæt mælken. Varm det til det er fingervarm. Smuldr gæren i en skål. Hæld lidt af dejvæsken over og rør gæren ud i den. Tilsæt resten af dejvæsken samt salt og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen. Arbejd dejen kraftigt igennem, så den bliver blank og smidig. Lad den hæve overdækket et sted uden træk i ca 30-40 min. Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den igennem, til den slipper bordet. Del dejen i 2 dele. Skær en lille bid af hver del og rul den ud til en lang rulle. Form dejen til 2 brød. Sno begge ruller og læg dem på brødene. Tryk kanterne til under brødene. Lad brødene hæve i yderligere 20-40 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 25 min. Lad brødet køle pakket ind i et klæde på en rist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7000 gange,
og udskrevet 103 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu