Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risbrød

Risbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
½ l.vand, ca. 30°
½ pk.gær
15 g.salt
75 g.speltmel
75 g.kæmpe durummel
50 g.udblødte kerner
300 g.kogte ris
 hvedemel efter behov
100 g.rest dej fra sidste bagning, også kaldet fordej (første gang mangler det naturligvis)
 
 
Opskrift:
Ælt alle ingredienserne sammen til en klæbrig dej som kun lige slipper let. Ælt i ca. 10 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (gerne tildækket et køligt sted, da lang koldhævning giver et mere ”sejt”, saftigt og velsmagende brød med længere holdbarhed).

Slå dejen ned, form den til et brød, og lad den hæve op igen til dobbelt størrelse. Bag brødet ved 200° i ca. 45 min. (De første 10 min. med damp - placer en bradepande i bunden af ovnen, og tænd ovnen. Når ovnen er varm, sættes brødet ind, og der hældes straks lidt vand i bradepanden. Ovndøren lukkes straks. Gentag det et par gange. Alternativt kan man jævnligt bruse ind i ovnen med en blomsterforstøver).


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (4 stemmer)

Opskriften er vist 13632 gange,
og udskrevet 165 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu