Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Solbærrand med frisk frugt og råcreme

Solbærrand med frisk frugt og råcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 4 Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 1 Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 2 Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Ribena solbærsaft 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Råcreme:
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  frisk frugt efter eget ønske
   
Opskrift:
Sæt husblasen i blød i koldt vand.

Bland solbærsaft og vand i en gryde og varm det op, det behøver ikke at koge, det skal bare være varmt nok til at husblasen smelter. Tilsæt husblasen og rør godt igennem. Hæld saften i en randform og stil den i køleskabet til næste dag.

Når geléen skal ud, løsnes kanterne med kniv. Dyp formen i en skål med varmt vand 1-2 sekunder. Læg et koldtskyllet fad over og hold godt fast om form og fad med begge hænder. Vend geléen ud ved at ryste den.

Råcreme:
Pisk æggeblommer og flormelis tykt og skummende. Skrab kornene af den flækkede vanillestang og kom dem i. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen umiddelbart før servering.

Råcremen kan smages til med citron- eller appelsinsaft, hedvin, likør eller spiritus.

Serveres med frisk frugt efter eget ønske.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 23794 gange,
og udskrevet 216 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11440 (2723 kcal)
KJ pr. Pers. 1430 (340 kcal)
Vægt ialt 1313 gram
Vægt pr. Pers. 164 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 871 KJ (207 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 32.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kent  -  2019-12-31 16:46:55
Den er fin men er overhovedet ikke til at få ud af formen.Så den blev smidt ud og anden dessert købt.Ærgerligt når man skulle have gæster.

Per  -  2013-08-15 18:37:30
På billedet har vi brugt følgende frisk frugt: Solbær, ribs, himbær, brombær og fersken