Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Solbærrand med frisk frugt og råcreme

Solbærrand med frisk frugt og råcreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertrand

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 4 Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 1 Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 2 Solbærrand med frisk frugt og råcreme, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Ribena solbærsaft 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Råcreme:
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  frisk frugt efter eget ønske
   


Opskrift:

Sæt husblasen i blød i koldt vand.

Bland solbærsaft og vand i en gryde og varm det op, det behøver ikke at koge, det skal bare være varmt nok til at husblasen smelter. Tilsæt husblasen og rør godt igennem. Hæld saften i en randform og stil den i køleskabet til næste dag.

Når geléen skal ud, løsnes kanterne med kniv. Dyp formen i en skål med varmt vand 1-2 sekunder. Læg et koldtskyllet fad over og hold godt fast om form og fad med begge hænder. Vend geléen ud ved at ryste den.

Råcreme:
Pisk æggeblommer og flormelis tykt og skummende. Skrab kornene af den flækkede vanillestang og kom dem i. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen umiddelbart før servering.

Råcremen kan smages til med citron- eller appelsinsaft, hedvin, likør eller spiritus.

Serveres med frisk frugt efter eget ønske.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 22780 gange,
og udskrevet 204 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Kent  -  2019-12-31 16:46:55
Den er fin men er overhovedet ikke til at få ud af formen.Så den blev smidt ud og anden dessert købt.Ærgerligt når man skulle have gæster.


Per  -  2013-08-15 18:37:30
På billedet har vi brugt følgende frisk frugt: Solbær, ribs, himbær, brombær og fersken