Ha vann, olje, honning og gjær i en bolle. Rør sammen og la stå 5 minutter.
Bland korn og bønner sammen og mal det på en mølle/kvern. Bland dette sammen med gjærblandingen og salt. Rør godt i 10 minutter. Elt ut deigen til 2 avlange brød som legges i smurte brødformer. Settes så til heving i ca 1 time til det er nådd toppen av formene.
Bakes ved 175 grader i ca 45-50 minutter eller til brødene er gyldne brune.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 32197 gange, og udskrevet 409 gange.
Kommentarer
Lisbeth Fokdal - 2014-05-24 12:12:16 Ezekiel brød er omtalt i Bibelen i Ezekiels Bog
- 2012-07-13 14:46:25 skal kornet og bønnerne ikke først sættes til spiring i 3 dage, eller er dette ikke nødvendigt, for det lettere kan fordøjes?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider