Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Essenerbrød - Essæerbrød

Essenerbrød - Essæerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Brød uden gær

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
1500 g.hele korn (vinterhvede durum spelt emmer m.fl. evt. i kombination)
 vand
 
 rosiner
 dadler
 abrikoser
 nødder
 


Opskrift:

1,5 kg hele korn (vinterhvede, durum, spelt, emmer m.fl. evt. i kombination)

Sæt kornet i blød i vand ca. 12 - 18 timer (stuetemp. El. køleskab).

Lad det stå mørkt i 36 - 48 timer for at spire og i denne periode skal det skylles 2 - 3 gange dagligt. Det kan stå i køleskabet, men så går spiringen lidt langsommere.

Spiren skal være 1/3 af kornets længde. Hvis spiren er for kort bliver brødet ikke sødt og hvis den er for lang, bliver brødet fugtigt. For lang spire kan evt. reddes med længere tids tørring.

Tør nu det spirede korn i solen eller en ovn (bagerist + viskestykke) ved ca. 50º.

Purér så kornet e en Food-prossor (svært) eller en kødhakkemaskine (let) og rør eller ælt dejen til der dannes glutentråde: I en skål med ske (hårdt arbejde) eller i en maskine med dejkrog.

Rosiner, dadler, abrikoser, nødder kan tilsættes nu.

Lad dejen hvile nogle timer.

Lav 3 brød:
De kan enten være flade, som sættes på velsmurt bagepapir eller de kan kommes i forme.

Bages ved 120 - 150º i 2,5 - 3 timer - eller til det har en pæn skorpe.

Køl af og pak i viskestykke / vokspapir i 2 - 3 dage, så skorpen bliver blød.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (5 stemmer)

Opskriften er vist 28189 gange,
og udskrevet 465 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

KC  -  2013-02-05 19:47:16
Hejsa Hvor lang er tørretiden i ovnen bar cirka? På forhånd tak Mvh KC


[email protected]  -  2009-05-14 12:31:00
Kommer du ikke gær ,vand eller noget andet i? Hvordån kan det hænge sammen?