Pekan-desertkage

Pekan-desertkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Pekannødder - Pecannødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
2 æggehvider
100 g.sukker
2 spsk.mel
50 g.finthakkede pekannødder
 
 Ostefyld:
50 g.sukker
50 g.hakkede pekannødder
½ dl.portvin
½ dl.vand
2 pasteuriserede æg
6 Husblas, blade
1 dl.flødeost eller Mascarpone
1 dl.cremefraiche 38%
 dl.piskefløde
 
 Pynt:
 Pekannøddedrys
 
 
Opskrift:
Bund:
Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Bland pekannødder med mel og vend det i æggehvidemassen. Kom blandingen i en smurt springform, 22 cm. i diameter. Bag bunden midt i ovnen ved 150° i 20-30 min.

Fyld:
Kom halvdelen af sukkeret på en pande og smelt det til karamel. Kom pekannødder, vand og portvin på og lad det småkoge i nogle min.

Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand 10 min. Pisk æggene med resten af sukkeret. Rør den varme karamelmasse i og derefter den udblødte husblas – den smelter med det samme.

Rør flødeost og creme fraiche i og til sidst den letpiskede fløde. Kom fyldet på den bagte bund og lad dessertkagen stivne i køleskab 4-6 timer. Drys hakkede pekannødder over dessertkagen før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 12132 gange,
og udskrevet 157 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu