Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Måger i karry med ris (tingmíssat karrygdlit kakorterkassugdlitdlo)

Måger i karry med ris (tingmíssat karrygdlit kakorterkassugdlitdlo), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Svømmefugle - Måge

Oprindelsesland : Grønland

GrønlandIndsendt :



Ingredienser:
3-6 måger (eller ryper, alke edderfugle)
4-5 skiverbacon
1 spsk.olie
1 spsk.salt
1 tsk.karry
1 løg
75 g.hvedemel
1 1/2 l.vand eller suppe
 
Opskrift:
Fuglene gøre i stand, vaskes, tørres og deles på langs.

Bacon skæres i terninger og ristes ved lille blus sammen med karry og hakket løg, det må ikke brune. Melet kommes i og eventuelt lidt mere fedtstof, så der er nok til at opsuge melet. Suppes piskes i og sovsen koger langsomt i 10 minutter.

Fuglene kommes i sovsen og gryden stilles på lille blus.

Koges møre, smages til og serveres med ris.

Tips:

Fuglene kan koges halvt møre i rent vand, og færdigkoges i sovsen, som så baseres på suppen fra fuglene.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (36 stemmer)

Opskriften er vist 19270 gange,
og udskrevet 280 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

dede  -  2020-09-30 11:45:30
det er smukt

Jan  -  2016-10-06 14:54:16
Jeg er nok en af dem, der har skudt og spist flest måger og har serveret det til utallige mennesker, hvor de sagde det var en meget lækker. Indtil de fik at vide hvad de spiste. Jo måger og edderfugle er trannede og skal derfor flås, renses for det gule som nogen tror er fedt, men det er rent tran og lægges i koldt eddikevand natten over. En opvaskebalje eller stor gryde med vand, der lige kan dække fuglene og så en kop eddike i, det skiftes en gang inden sengetid. Så er det den fineste vildt smag. Hvis nogen syntes det er ulækkert, vil jeg gerne fortælle, at jeg solgte mange mange hundrede ind til kødbyen, hvorefter man i vildt-forretningerne kunne se dem ligge og blive solgt som Færøske vild ænder. I 70" blev de også solgt på flere fine restauranter som Færøske vild ænder og så kunne de rige og fine jo spise dem med velbehag.

Asii  -  2011-04-12 14:15:10
Jeg er grønlænder og har aldrig smagt måger. Men spiser så andre edderfugle. jeg ku aldrig finde på at spise en måge...

  -  2010-08-26 14:57:22
Jo måger skal trække i kærnemælk et døgn når de ikke kommer fra Grønland, på Grønland er ingen hav-fugle trannede, de ryger lige i gryden/panden og så smager de himmelsk !! Bjarne

woodman  -  2007-05-31 01:24:28
Måger ?? har de ikke en trannet smag ??