Valnødebrød

Valnødebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Nødder - Valnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 dl.koldt vand
15 g.gær
0.75 spsk.salt
100 g.valnøddekærner som hakkes
4 spsk.sirup
0.75 kopolivenolie
3 koppergrahamsmel
 Hvedemel til passende glat dej
 
 
Opskrift:
Opløs gær i koldt vand. Tilsæt salt under omrøring. Tilsæt grahamsmel under omrøring. Tilsæt de hakkede valnøddekærner samt sirup og olie. Tilsæt lidt hvedemel ad gangen under æltning. Ved passende konsistens gennemæltes dejen på bordet i 8 til 10 minutter. Placer dej i skål med plasticfilm over i køleskab i 18 - 24 timer.

Efter endt hævning gennemæltes dejen påny. Form et brød som hæver i ca. 2 timer ved stuetemperatur med viskestykke over. Snit brødet med barberblad eller skarp kniv, gerne 2 cm dybt. Placer brødet i forvarmet ovn på 200 grader. Brødet skal bage i ca. 40 minutter, de første 10min gerne med varmluft. Lad brødet hvile på rist en times tid efter at det er taget ud af ovnen.





karakterer:
Opskriften er vist 16468 gange,
og udskrevet 379 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-08-29 14:10:57
Definer lige kopper!!!!