Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Agerhøne i kål

Agerhøne i kål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Agerhøne - Agerhøns

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 unge agerhøns
1 lillesavojkål
100 g.letsaltet spæk
2 fedhvidløg
4 småløg
1 bdt.persille
4 småtomater
 salt
 peber
100 g.smør
2 dl.tør hvidvin
 Lidt bouillon
 maizenamel
 
Opskrift:
Agerhønsene renses og gnides indvendig med salt og peber.

Savojkålens yderste blade fjernes, og 8 - 10 stk. af de næstyderste blade koges i letsaltet vand i 5 minutter. Bladene drypper af. Resten af savoykålen (stokken) snittes fint.

Spækket og tomaterne skæres i små tern. Løg og hvidløg pilles og hakkes. Persillen skylles og hakkes. Det hele svitses sammen i 50 g smør og lidt salt i ca. 5 minutter.

Blandingen fyldes i agerhønsene, der lukkes med stegepinde og brunes i en stegegryde i de resterende 50 g smør. Agerhønsene tages op.

De forkogte savoykålblade brunes forsigtigt i den samme gryde uden at gå i stykker.

Agerhønsene lægges atter i gryden, kålen lægges omkring dem, der strøs salt og peber på, og der tilsættes hvidvin og bouillon. Gryden sættes over for svag varme med låg, til agerhønsene er møre (20 - 30 minutter).

Agerhønsene anrettes på et varmt fad omgivet af savoykålen. Stegeskyen jævnes med lidt maizenamel og smages til med salt og peber.

Sovsen hældes over agerhønsene, som serveres med små, smørristede pillekartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 16571 gange,
og udskrevet 246 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu