saft og skal af 1/2 citron saft og skal af 1/2 citron
1
laurbærblad 1 laurbærblad
4
dl.
hønsebouillon 4 dl. hønsebouillon
15
g.
smør eller margarine 15 g. smør eller margarine
1/2
spsk.
friskhakket mynte eller 1/2 tsk tørret 1/2 spsk. friskhakket mynte eller 1/2 tsk tørret
Opskrift:
Skræl gulerødderne. Skær dem i skiver. Pil og hak løget. Vask citronen. Skær skallen af i tynde skiver, uden at der kommer for meget af det hvide med, og pres citronen. Kog gulerødder, løg, laurbærblad, citronskal samt bouillon i en gryde. Kog grøntsagerne meget møre, ca. 1/2 time, under låg. Fjern laurbærbladet og citronskallen. Tilsæt citronsaft, og blend sovsen. Hæld sovsen tilbage i gryden, og varm den igennem. Tilsæt smør eller margarine samt mynte, og smag til med salt og peber.
Tips:
Anvendelse:
Stegt eller dampet fisk, fiskefrikadeller og stegt kylling.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 10541 gange, og udskrevet 192 gange.
Kommentarer
line - 2009-11-12 15:37:55 rigtig lækker sovs til stegt kylling og kartofler! Børnene er vild med den
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider