Lammekølle bagt i salt

Lammekølle bagt i salt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
2 spsk.rosmarin, frisk hakket
1 spsk.timian, frisk hakket
1 spsk.salvie, frisk hakket
1 tsk.persille, frisk hakket
75 g.løg, zittauer grofthakket
1 fedhvidløg, knust
4 spsk.smeltet smør
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1500 g.lammekølle, udbenet og snøret
 
 saltmasse :
4000 g.groft salt
2 æggehvider
6.5 dl.vand
 
Opskrift:
Rør krydderurter, løg, hvidløg, sennep, smør, salt og peber sammen til en blød masse, der fordeles over hele køllen.

Bland ingredienserne til saltmassen til en konsistens så tyk som en grød. Læg et 2 cm lag af den på bunden af bradepanden, Læg køllen herpå og dæk den helt med et lag af saltmassen.

Lammekøllen bages nederst i ovnen i ca. 2 timer ved 200 grader. Den bør stænkes med koldt vand fra tid til anden under stegningen.

Lad den hvile i saltmassen i et kvarters tid inden serveringen. Saltet har dannet en ret fast skal. Der nemt kan fjernes i store stykker. Kødet udskæres og anrettes på fad.


karakterer:
Opskriften er vist 9507 gange,
og udskrevet 260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kenneth  -  2010-04-02 09:59:35
Hvor meget sennep?????? :-/

AK  -  2007-11-20 15:05:07
Har lavet en hel kølle på samme måde, den blev meget saftig og lækker!