Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pecan Pie

Pecan Pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Pie

Hovedingrediens : Nødder - Pekannødder - Pecannødder

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :


Pecan Pie, billede 4 Pecan Pie, billede 1 Pecan Pie, billede 2 Pecan Pie, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 nip Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Fyld:
3 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
330 gram Ahornsirup 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
80 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
200 gram Pecannødder
   
Opskrift:
Til dejen sigtes melet med salt. Smørret hakkes heri og smuldres let ind med fingrene. Dejen samles akkurat med letpisket æg - kun nok til konsistens som marcipan. Tilsæt nogle dråber koldt vand, hvis ægget ikke er nok. Rul dejen i plastfolie og lad den hvile mindst 1 time i køleskabet.

Til fyldet piske æggene let. Sirup piskes i, derefter sukker, smeltet smør og vanillesukker.

Dejen rulles ud og lægges i en tærteform ca. 25 cm i diameter, og nødderne fordeles heri og fyldet hældes over.

Dæk tærten med folie (blank side indad) og bage den i 30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Derefter fjernes folien, og tærten bages yderligere i 15-20 minutter til overfladen er gylden og karamelliseret.

Tærten serveres afkølet.

Tips:

Pecannødder kan erstattes af valnødder






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (16 stemmer)

Opskriften er vist 62217 gange,
og udskrevet 1579 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 24132 (5745 kcal)
KJ pr. Pers. 3016 (718 kcal)
Vægt ialt 1424 gram
Vægt pr. Pers. 178 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1694 KJ (403 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 22.6 gram
Kulhydrat 45.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2020-09-04 10:23:02
Er ikke så øvet i over/undervarme, så jeg sætter den ind på nederste rille og sætter en bageplade ind en rille over kagen under hele bagningen, det fungerer fint, pladen kan tages ud til sidst hvis kagen mangler farve. Sørg for der er god plads mellem kage og rille da kagen kan finde på at hæve noget på midten

Margrethe  -  2017-05-16 19:01:02
Som altid bringer kagen begejstring hos gæsterne, jeg har lavet den med is med finthakket pecankrokant som tilbehør, og små kugler af kondenseret mælk, der er kogt til karamel og scoopet i små fine kugler.

NonBlond.  -  2010-12-23 19:00:19
Mmm, det er den opskrift der kommer tættest på de Amerikanske. Glæder mig til at sætte den på bordet i morgen- Glædelig jul;o)

joan  -  2010-03-13 07:09:56
den var bare supper lækker mine gæster roste den meget det er absolut ikke sidste gang jeg har lavet den

Rikke  -  2009-12-13 22:10:20
Jeg lavede den med alm. lys sirup i stedet for majssirup og brun farin i stedet for sukker....det blev rigtig godt...

Mikkel  -  2008-10-23 14:25:44
Tilføj vanilieis ovenpå tærten, og det smager himmelsk! :)