helt friske spinatblade500 g. helt friske spinatblade
6
skiver
bacon6 skiver bacon
4
skalotteløg i tynde skiver4 skalotteløg i tynde skiver
1
fed
hvidløg, knust1 fed hvidløg, knust
1
spsk.
Ketchup 1 spsk. Ketchup
1
dl.
Vin- eller æbleeddike 1 dl. Vin- eller æbleeddike
½
tsk.
salt½ tsk. salt
¼
tsk.
sort peber¼ tsk. sort peber
Opskrift:
Spinaten skylles i flere hold vand og stilkene fjernes. Spinaten slynges tør, pakkes i køkkenrulle og lægges i køleskab for at gøre den sprød. Inden servering anrettes den i en stor skål.
Bacon skæres i strimler eller små tern der ristes sprøde i eget fedt i en tykbundet pande. Tag baconen op og lad den løbe af på et stykke køkkenrulle. Hæld evt. lidt af baconfedtet fra inden skalotteløg og hvidløg sauteres let i panden. Tilsæt vineddike og lad det koge igennem til det er kogt lidt ind.
Smag til med ketchup, salt og peber. Hæld den varme dressing fra panden over spinatbladene, tilsæt bacon og vend det godt sammen.
Tips:
Mange bruger også en håndfuld brødcroutoner i denne salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 11610 gange, og udskrevet 247 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider