Groft durumbrød med fordej

Groft durumbrød med fordej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Fordej:
25 g.gær
4 dl.vand
250 g.durummel, groft
 
 Dej:
 fordej
2 tsk.salt
1 dl.syrnet mælkeprodukt
2 dl.vand
5-600 g.fint durummel eller alm. hvedemel
 
 Pensling:
 Vand
 
 Drys:
 durummel, groft
 
Opskrift:
Rør gæren ud med lunkent vand og tilsæt groft durummel. Dæk skålen med et grydelåg og sæt den ved køkkentemperatur i 1 døgn.

Næste dag:
Rør salt, surmælk, vand og mel i fordejen. Ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Slå dejen ned og del den i 2. Form hvert dejstykke til et brød og læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve ca. 20 min.

Rids dem med en skarp kniv, pensl med vand og drys lidt groft durummel på.

Bag brødene ved 200 grader C. på nederste ribbe i 40-50 min. Lad dem køle af på en bagerist.


karakterer:
Opskriften er vist 17819 gange,
og udskrevet 309 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2010-10-30 07:28:15
Et super brød. Men hvis man i stedet for at komme mere mel i, så bag det i en form, så blver det rigtig lækkert og luftigt.

  -  0000-00-00 00:00:00
Sørg for at komme rigeligt mel i. Ellers løber dejen let ud på pladen.

  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert brød.