Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Groft durumbrød med fordej

Groft durumbrød med fordej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Fordej:
25 g.gær
4 dl.vand
250 g.groft durumhvedemel
 
 Dej:
 fordej
2 tsk.salt
1 dl.syrnet mælkeprodukt
2 dl.vand
5-600 g.fint durumhvedemel el. alm. hvedemel
 
 Pensling:
 Vand
 
 Drys:
 Groft durumhvedemel
 
Opskrift:
Rør gæren ud med lunkent vand og tilsæt groft durumhvedemel. Dæk skålen med et grydelåg og sæt den ved køkkentemperatur i 1 døgn. Næste dag: Rør salt, surmælk, vand og mel i fordejen. Ælt dejen godt igennem. Sæt den til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time. Slå dejen ned og del den i 2. Form hvert dejstykke til et brød og læg dem på en plade beklædt med bagepapir. Lad brødene efterhæve ca. 20 min. Rids dem med en skarp kniv, pensl med vand og drys lidt groft durumhvedemel på. Bag brødene ved 200° på nederste ribbe i 40-50 min. Lad dem køle af på en bagerist.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 16948 gange,
og udskrevet 295 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2010-10-30 07:28:15
Et super brød. Men hvis man i stedet for at komme mere mel i, så bag det i en form, så blver det rigtig lækkert og luftigt.

  -  0000-00-00 00:00:00
Sørg for at komme rigeligt mel i. Ellers løber dejen let ud på pladen.

  -  0000-00-00 00:00:00
Super lækkert brød.