Spinatpandekager

Spinatpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 8 stk.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Spinat

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Spinatpandekager, billede 4 Spinatpandekager, billede 1 Spinatpandekager, billede 2 Spinatpandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 gram Helbladet spinat, dybfrost
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Rejer uden skal, kogte
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber. hvid
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Pandekager:
Bland mel og salt og tilsæt mælk og vand, røres til dejen er glat. Æggene røres i et ad gangen. Pisk fløden stiv og tilsæt den.

Spinaten tøes op og presses fri for væde, den hakkes med en kniv. Bland den drænede spinat forsigtigt i.

Bag tynde pandekager i lidt smør ca. 20 cm. i diameter (de skal lige have lidt hjælp med en ske til at fordeles på panden).


Fyld:
Smelt smørret og tilsæt melet. Spæd op med aspargeslage og fløde. Bland aspargessnitter og rejer eller tun i og smag til med salt, peber og citronsaft.

Kom en god spsk. fyld på hver pandekage og rul pandekagerne sammen om fyldet. Læg dem i et smurt ovnfast fad. Drys evt. med reven ost og et par smørklatter.
Varmes i ovn ved 225 grader i ca. 12 min.

Tips:

Serveringsforslag:
Frokost-/forret:
Pynt med salatblade, tomatbåde og halve hårdkogte æg.

Hovedret:
Servér spinatpandekager til kogt torsk med grovflutes.


karakterer:
Opskriften er vist 39714 gange,
og udskrevet 900 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (163 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12055 (2870 kcal)
KJ pr. stk. 1506 (358 kcal)
Vægt ialt 1920 gram
Vægt pr. stk. 240 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 627 KJ (149 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Fru Møller  -  2011-01-21 12:01:54
Har lige lavet dem uden fløde. Udskiftede fløden med minimælk og brugte drænvandet fra spinaten istedet for alm. vand. De er fine grønne og nemme at stege tynde. En "gemme opskrift"! for mig :o)

  -  2009-08-28 10:12:58
Der behøves overhovedet ikke alt den fløde, man kan nøjes med 1 dl til fyldet. Rigtig god opskrift!

Madelskeren  -  0000-00-00 00:00:00
Mmm.. Lyder som nogle gode pandekager! Mon man kan skifte fløden ud med mælk eller kaffefløde? Vil jeg prøve..