Lam, kogt i søde tomater, mandler og kartofler

Lam, kogt i søde tomater, mandler og kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
2.5 kg.udbenet lamme bov / lammekølle skåret i 6x6 cm store tern
5 fedhvidløg
1 tsk.safrantråde
1.5 tsk.stødt ingefær
1.5 tsk.paprika
0.75 tsk.friskkværnet sort peber
3.5 dl.smuttede, hele mandler
2 kanelstænger
200 g.rosiner
1 spsk.stødt kanel
2 dl.olivenolie
2 tsk.revne løg
5 dl.tomatjuice (kør fx. 600 - 800 gram tomater gennem en saftpresser)
2 kg.flået tomater på dåse (eller en tilsvarende mængde, friske)
1.5 kg.kartofler (skrabede)
 eventuelt vand til det dækker retten
 
Opskrift:
Mariner lammet i hvidløg, safran, ingefær, paprika, peber, løg, stødt og hel kanel i 3-4 dage i køleskabet.

Tør kødstykkerne af. Brun kraftigt i olivenolie, tilsat resten af ingredienserne, på nær mandler, rosiner og kartofler. Kog sagte 2 - 2 ½ time ved konstant skumning.
Lige inden kødet er mørt tilsættes resten (mandler, rosiner og kartofler) og retten koger ca. 20 minutter ekstra.

Pynt med hakkede koriander/persille, og server retten med et godt brød til.





karakterer:
Opskriften er vist 9278 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu