Kartoffelfad på græsk

Kartoffelfad på græsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kartofler
1 dl.letmælk
2 æg
1 knivspidsMuskatnød, friskrevet
 salt
1 storaubergine (ca. 400 g)
1 l.vand
 salt
2 løg (ca. 125 g)
500 g.hakket lammekød (5-9% fedt)
0.75 ds.hakkede tomater
1 tsk.tørret oregano
1 spsk.persille
3 spsk.hvedemel
1.5 tsk.salt
2.5 spsk.reven parmesanost (20 g)
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kartoffelstykkerne koges møre i vand uden salt. Vandet hældes fra. Kartoffelternene piskes med en håndmixer, til mosen er fri for klumper. Letmælk og æg tilsættes mosen. Mosen smages til med muskat og salt.

Auberginen skæres i skiver (ca. ½ cm). Skiverne blancheres/koges i vandet i 3 min. Skiverne tages fra varmen, dryppes af og drysses med salt.

Løgene hakkes fint og æltes godt sammen med lammekødet, hakkede tomater, oregano, finthakket persille, mel og salt.

Aubergineskiverne fordeles i et smurt ildfast fad. Farsen lægges hen over, og kartoffelmosen lægges øverst som et låg. Til sidst drysses med parmesanost. Retten bages i ovnen på næst nederste ovnrille ved 200 C i ca. 1 time.

Tips:

Lammekød kan erstattes af hakket oksekød med 10% fedt. Kartoffelfad på græsk spises sammen med en råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater med rå løgringe og pyntes med sorte oliven





karakterer:
Opskriften er vist 20652 gange,
og udskrevet 609 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-31 12:06:13
Nem ret. Brug rigelig krydderier! Og kød med høj fedtprocent, ellers kan retten virke lidt tør. Salat passer til.

  -   2008-04-27 13:00:24
Lækker ret! Brugte dog kyllingekød og tilsatte hvidløg, var rigtig godt!