Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Kartoffelfad på græsk

Kartoffelfad på græsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.kartofler
1 dl.letmælk
2 æg
1 knivspidsreven muskatnød
 salt
1 storaubergine (ca. 400 g)
1 l.vand
 salt
2 løg (ca. 125 g)
500 g.hakket lammekød (5-9% fedt)
0.75 ds.hakkede tomater
1 tsk.tørret oregano
1 spsk.persille
3 spsk.hvedemel
1.5 tsk.salt
2.5 spsk.reven parmesanost (20 g)
 


Opskrift:

Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kartoffelstykkerne koges møre i vand uden salt. Vandet hældes fra. Kartoffelternene piskes med en håndmixer, til mosen er fri for klumper. Letmælk og æg tilsættes mosen. Mosen smages til med muskat og salt.

Auberginen skæres i skiver (ca. ½ cm). Skiverne blancheres/koges i vandet i 3 min. Skiverne tages fra varmen, dryppes af og drysses med salt.

Løgene hakkes fint og æltes godt sammen med lammekødet, hakkede tomater, oregano, finthakket persille, mel og salt.

Aubergineskiverne fordeles i et smurt ildfast fad. Farsen lægges hen over, og kartoffelmosen lægges øverst som et låg. Til sidst drysses med parmesanost. Retten bages i ovnen på næst nederste ovnrille ved 200 C i ca. 1 time.

Tips:

Lammekød kan erstattes af hakket oksekød med 10% fedt. Kartoffelfad på græsk spises sammen med en råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater med rå løgringe og pyntes med sorte oliven




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (5 stemmer)

Opskriften er vist 19060 gange,
og udskrevet 559 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Beth  -  2012-07-31 12:06:13
Nem ret. Brug rigelig krydderier! Og kød med høj fedtprocent, ellers kan retten virke lidt tør. Salat passer til.


Angelakane  -  2008-04-27 13:00:24
Lækker ret! Brugte dog kyllingekød og tilsatte hvidløg, var rigtig godt!