Kartoffelpizza med løg og gedeost

Kartoffelpizza med løg og gedeost, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 dl.lun mælk
50 g.gær
0.5 tsk.sukker
 salt
165 g.moset kartoffel
125 g.hvedemel
2 spsk.friskhakket persille
 friskkværnet peber
 
 Fyld:
2 spsk.olivenolie
1 kg.rødløg i tynde skiver
200 g.grillede peberfrugter, i strimler
90 g.sorte oliven
50 g.gedeost i tern
 knust sort peber
 
Opskrift:
Gæren smuldres ned i den lune mælk og røres med sukker og salt. Skålen dækkes med film og stilles på et lunt sted i 10 minutter.

I en stor røreskål blandes kartoffelmos, mel, persille, salt og peber med gærblandingen. Dejen tages ud på et meldrysset bord og æltes 10 minutter, eller til den føles glat og elastisk.

Dejen lægges i en oliepenslet skål og dækkes med film. Stilles på et lunt sted og hæver til dobbelt størrelse ca 1-1½ time.

Fyld:
Olien opvarmes i en stor gryde. Steg løgene ved lav varme i 20-30 minutter. Rør rundt med jævne mellemrum. Gryden tages af blusset.

Ovnen forvarmes til 210 grader.

Tag dejen ud på en melet bordplade og ælt den igennem i 2 minutter. En pizzaform eller bageplade pensles med rigelig olie. Dejen lægges på pladen og pressses helt flad. Fordel løg, peberfrugt, oliven og gedeost ud over fladen. Drys med peber.

Bages i 20-25 minutter og serveres omgående.





karakterer:
Opskriften er vist 16589 gange,
og udskrevet 253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
den lyder god.. og lyder lækker..

  -   2005-01-01 01:01:01
steg løgene i 20-25 min det var squ længe er det ristede løg?