Hønsesuppe
Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne Indsendt : Red : |
|
|
Kom hønen i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Gør imens grønsagerne i stand. Skræl gulerødder, pastinakker, persillerod og selleri. Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe. Skum suppen omhyggeligt og tilsæt salt, hele peberkorn, laurbærblade og grønsager undtagen porrer. Lad hønen koge mør 1½-2 timer.
Tag grønsagerne op efter 20-30 min. eller når de er møre. Del dem i skiver og terninger. Tag den færdigkogte høne op. Skum suppen fri for fedt. Si og mål ca. 2½ l. suppe over i en ren gryde. Giv porrerne et 2-3 min. opkog i letsaltet vand eller i suppen. Tilsæt de kogte, delte grønsager, melboller og kødboller og server suppen rygende varm. Giv brød, flûtes eller kuvertbrød til. Melboller: Bring vand og smør i kog. Kom melet i på én gang under kraftig piskning. Rør dejen, til den slipper ske og gryde. Tag gryden fra varmen og tilsæt salt. Rør æggene i lidt ad gangen. Sørg for, at den tilsatte æggemængde er rørt ind i dejen, før der tilsættes mere. Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen. Kom dejen i en bollesprøjte eller form den med en tsk. til små boller. Kom melbollerne i kogende, saltet vand og lad dem koge ganske sagte i 6-9 min. - vandet skal holdes lige under kogepunktet. Tag melbollerne op med en hulske og læg dem på et fad. Kødboller: Bland hakket kød med mel. Rør ægget i og tilsæt danskvand lidt efter lidt. Krydr med salt og peber. Lad farsen hvile 1 times tid. Form farsen med en tsk. til små kødboller og kog dem i saltet vand 4-6 min. - vandet skal holdes lige under kogepunktet. Tips: Det er vigtigt at holde kogevandet lige under kogepunktet, når der skal koges mel- og kødboller. Koger vandet rigtigt, vil bollerne koge ud, det gælder også, når de kommes i suppen. Kommer vandet i kog, så tilsæt lidt koldt vand. |
|
Opskriften er vist 46464 gange,
og udskrevet 853 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Gaia tordrup - 2018-11-25 16:42:09 Fantastisk suppe 😘😍 den laver vi klart igen katho - 2005-01-01 01:01:01 erstat laurbær med en smule chili, det giver suppen lidt kant, kanon |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne