Hønsesuppe

Hønsesuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

SuppeRet : Suppe - FjerkræSupper

Hovedingrediens : Andet Fjerkræ - Høne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
1 høne (ca. 2½ kg.)
 l.vand
 salt
20-25 hele peberkorn
2 laurbærblade
5-6 gulerødder
2-3 pastinakker
3-4 persillerod
¼ lilleselleri
3-4 porrer
 
 Melboller:
75 g.smør
 dl.vand
125 g.mel
 salt
3 æg
 
 Kødboller:
250 g.hakket skinkekød
3 spsk.mel
1 æg
1 dl.danskvand
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Kom hønen i en gryde med vand, der dækker, og bring det langsomt i kog. Gør imens grønsagerne i stand. Skræl gulerødder, pastinakker, persillerod og selleri. Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe. Skum suppen omhyggeligt og tilsæt salt, hele peberkorn, laurbærblade og grønsager undtagen porrer. Lad hønen koge mør 1½-2 timer.

Tag grønsagerne op efter 20-30 min. eller når de er møre. Del dem i skiver og terninger. Tag den færdigkogte høne op. Skum suppen fri for fedt. Si og mål ca. 2½ l. suppe over i en ren gryde. Giv porrerne et 2-3 min. opkog i letsaltet vand eller i suppen. Tilsæt de kogte, delte grønsager, melboller og kødboller og server suppen rygende varm. Giv brød, flûtes eller kuvertbrød til.

Melboller:
Bring vand og smør i kog. Kom melet i på én gang under kraftig piskning. Rør dejen, til den slipper ske og gryde. Tag gryden fra varmen og tilsæt salt. Rør æggene i lidt ad gangen. Sørg for, at den tilsatte æggemængde er rørt ind i dejen, før der tilsættes mere. Dejen skal være så fast, at den bevarer faconen.

Kom dejen i en bollesprøjte eller form den med en tsk. til små boller. Kom melbollerne i kogende, saltet vand og lad dem koge ganske sagte i 6-9 min. - vandet skal holdes lige under kogepunktet. Tag melbollerne op med en hulske og læg dem på et fad.

Kødboller:
Bland hakket kød med mel. Rør ægget i og tilsæt danskvand lidt efter lidt. Krydr med salt og peber. Lad farsen hvile 1 times tid.

Form farsen med en tsk. til små kødboller og kog dem i saltet vand 4-6 min. - vandet skal holdes lige under kogepunktet.

Tips:

Det er vigtigt at holde kogevandet lige under kogepunktet, når der skal koges mel- og kødboller. Koger vandet rigtigt, vil bollerne koge ud, det gælder også, når de kommes i suppen. Kommer vandet i kog, så tilsæt lidt koldt vand.


karakterer:
Opskriften er vist 45129 gange,
og udskrevet 788 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gaia tordrup  -  2018-11-25 16:42:09
Fantastisk suppe 😘😍 den laver vi klart igen

katho  -  0000-00-00 00:00:00
erstat laurbær med en smule chili, det giver suppen lidt kant, kanon