Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Elg steg

Elg steg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1.5-2 kg.frossent elg kød uden ben, fx yder eller inderlår
 
 Marinade:
1 l.vand
0.5 dl.salt
2 oksebouillonterninger
1 spsk.sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk.sort peber
2 laurbærblade
1 bundtpersille
 
20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 g.grønne bønner
2 spsk.olivenolie
0.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100 grader i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70 grader er stegen færdig.

Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.

Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver.

Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.

Server stegen med en kartoffelgratin eller kartoffelmos.

Tips:

Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (23 stemmer)

Opskriften er vist 74563 gange,
og udskrevet 1819 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2019-02-27 09:04:40
Hvis man følger opskriften så bliver det koldt kød der skal serveres, er dette meningen ???

amalie  -  2010-03-17 12:43:30
Hvor længe skal en optøet steg have i ovnen, og for hvor mange grader?

vibe  -  2007-12-30 11:00:51
jeg har brugt denne opskrift nogle gange og den kan klart anbefales. jeg har lavet både med og uden enebær, foretrækker klart opskriften uden enebær. jeg kan oplyse at opskriften kommer fra nordland, der har jeg fået den fra.

morten  -  0000-00-00 00:00:00
med stor succes har jeg nogenlunde vendt opskriften og tøet kødet op først og lagt i lagen i ca 12 timer