Gulerodstærte

Gulerodstærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Bund:
125 g.hvedemel
50 g.grahamsmel
2 spsk.smør
1 dl.vand
 
 Fyld:
2 gulerødder
2 løg
2 spsk.olie
1 spsk.sojasauce
0.5 dl.vand
1 tsk.oregano
1 tsk.frisk hakket dild
 
 Ostefyld:
100 g.fetaost
2 æg
1 dl.mælk
0.5 Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Saml ingredienserne til tærtebunden i en skål. Tryk dejen ned i en smurt tærteform (22 cm i diameter). Forbag den 10 minutter i en 200 grader varm ovn på næstnederste rille.

Skræl eller skrab gulerødder og skræl løg og skær dem i små stykker. Varm olie og sojasovs i en gryde og svits grøntsagerne heri. Tilsæt vand og krydderier. Lad det småkoge under låg i 10 minutter.

Fordel blandingen på den forbagte tærtebund. Mos fetaosten med en gaffel. Kom den i en skål og pisk æg, mælk og muskatnød sammen med osten. Hæld osteblandingen over grønsagsfyldet og bag tærten yderligere 30 minutter ved 200 grader.

Pynt evt. den bagte tærte med friskhakket persille.





karakterer:
Opskriften er vist 38433 gange,
og udskrevet 1076 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager godt og mætter dejligt