Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Honningkage med hvid chokoladeparfait og rabarberkompot

Honningkage med hvid chokoladeparfait og rabarberkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Kompot

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
12 skiver honningkage, 2 mm tyk, fx. 3 x 6 cm lang/bred
3 dl.rabarberkompot
 
 Parfait:
5 dl.piskefløde
6 æggeblommer
75 g.florsukker
150 g.hvid chokolade
 
 Rabarber kompot:
500 g.rabarber
150 g.rørsukker
 Saft af 1/2 citron
 Saft af 1/2 appelsin
1/2 dl.vand
 
Opskrift:
Til den hvide chokoladeparfait piskes æggeblommerne meget luftige med florsukkeret. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad. Pisk fløden, men ikke for stiv. Rør chokoladen i æggeblommemassen, rør derefter lidt af flødeskummet i og vend resten af flødeskummet forsigtigt i. Sæt isen i fryseren 3-4 timer. Stil den i køleskabet 30 minutter før servering.

Rabarber kompot :
Skær rabarberne i mindre stykker og bring dem i kog med de øvrige ingredienser. Lad det simre 30-35 minutter, til en "tæt" kompot. Blend eventuelt for at opnå en mere homogen masse.

Tør honningkageskiverne i ovnen ved 140 grader. Lad dem blive kolde og læg dem derefter sammen to og to med skiver eller kugler af isen og rabarberkompot.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 13307 gange,
og udskrevet 223 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu