Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Den dejlige fødselsdagskringle

Den dejlige fødselsdagskringle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Kringle 1 Kringle
KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Den dejlige fødselsdagskringle, billede 4 Den dejlige fødselsdagskringle, billede 1 Den dejlige fødselsdagskringle, billede 2 Den dejlige fødselsdagskringle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
evt. Ren rå marcipan
50 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
25 gram Sukat Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.
   
  Pynt:
Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Mandelsplitter
   
Opskrift:
Gæren røres ud i den lunkne fløde. Derpå hakker du smørret ud i melet sammen med sukker og de sammenpiskede æg, og heri hældes den udrørte gær. Det hele røres sammen og æltes derpå ud på bordet med lidt mel, der er holdt tilbage, eller måske lidt ekstra mel alt efter, hvor store æggene er. Dejen er blød og smidig, når den er æltet sammen.

Straks rulles den ud til lange, brede bånd, der er ca. 12 cm brede.

Fyldet røres sammen og lægges som en smal stribe på midten af dejen, der nu formes til en kringle, og kanterne af dejen kan ligesom trykkes lidt ind over fyldet, så det ikke bager ud. Hæver lunt i 30 min.

Pensles let på dejsiderne med æg eller æggehvide, drysses med sukker, hakkede mandler eller nøddekerner og bager på nederste rille i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 20 min., måske den sidste tid ved 225 grader C. alm. ovn.

Tips:

Dejlig er kringlen, den kan fryses og lunes, ligesom du også kan anvende dejen til to wienerbrødsstænger, der bager på samme måde og skæres ud som overskårne wienerbrød. Dejen er meget fin og nem at arbejde med.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (51 stemmer)

Opskriften er vist 162708 gange,
og udskrevet 9276 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19118 (4552 kcal)
KJ pr. Kringle 19118 (4552 kcal)
Vægt ialt 1107 gram
Vægt pr. Kringle 1107 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1727 KJ (411 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 23.9 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Karina christensen   -  2012-11-21 11:00:10
Dejen er nem at lave, men pladskraevende at rulle ud. Det var meget svaert at flytte kringlen fra bordet til bagepladen, uden at den gik i stykker. Vaer omhyggelig med at lukke alle huller saa ikke fyldet loeber ud I ovnen. Jeg anbefaler dog at saette en bradebande under (jeg bagte paa risten), saa det fyld det maatte flyde ud bliver paa bradepanden fremfor i bunden af ovnen. Har endnu ikke smagt kringlen, men haaber den minder om den min mor lavede i min barndom (som var min fars ynglingskringle).

Allan  -  2012-09-18 21:44:49
Jeg lavet remoncen og smed noget mørkt hakket chokolade samt marcipan i :-), mmmmmm, husk den skal foldes helt over til hinanden, ellers blir den for meget åben og remoncen flyder ud ;-)

Louise  -  2012-03-14 11:58:58
Rigtig dejlig kringle og nem at lave. Jeg prøvede at lave 2 ud af dejen. Til fyld brugte jeg: 100 g smør, 100 g sukker og ca. 75 g marcipan. Da fyldet var lagt på dejen, sprøjtede jeg nougatcreme ovenpå (ca samme fyldemængde som det andet fyld). Det blev den bestemt ikke dårligere af! De 2 kringler jeg prøvede at lave af denne dej, fyldte en halv bradepande. SÅ man får nok én stor kringle ud af denne.

Gitte  -  2011-08-23 10:00:28
Prøv at tilsætte fyldet 1 tsk cardemomme og 1 tsk kanel - det giver en rigtig dejlig smag.

  -  2011-07-24 15:35:04
kan ikke forstå meningen med rosiner i kringelen :)

  -  2011-05-26 22:16:31
Hmm,gjorde ikke en forskel på den. Den smagte rigtig godt,både jeg og min familie kunne lide den :-)

michaels køkken :)   -  2010-10-16 20:02:44
det er en rigtig god kage (uden marcipan, rosiner og sukat), dejlig nem at lave og smager dejligt :)

slikmunden  -  2009-07-06 14:54:36
super god.put nogle æblestykker i og så er den bare hjemme.jeg lavede remoncen af 125 g smør og 125g sukker og mandel flager og sidst men ik minds skrællede æblestykker

  -  2009-05-26 13:22:00
Denne her kringle går ikke i glemmebogen. Både mit arbejde og mine unger er vilde med den. Undlad marcipan, rosiner og sukat i fyldet og tilsæt istedet kakao ca. 1 1/2 spsk og du får en dejlig chokolade variation som er meget populær.

Mie  -  2008-09-26 21:30:03
Jeg syntes desværre at den blev lidt tør, jeg fulgte ellers opskriften! Jeg var lidt skuffet.

Mor til 4  -  2008-08-15 23:13:20
Det er lidt svært, ud fra billedet, at vurdere hvor mange peroner den ca. passer til. Er der nogle der kan hjælpe her?

anni  -  2008-07-21 14:15:19
Jeg vil gerne høre om det er rigtig at der kun skal ½ dl. fløde i dejen .Jeg brugte 1 dl. da jeg prøvede opskriften af. Ellers var den god.

  -  2008-05-25 10:14:55
prøv at put 125g magarine og 125 g sukker og revne æbler mums !!

  -  2008-04-19 21:24:57
holdt fødselsdag og serverede den og alle var vilde med den .tips giv den æidt mere marcipan

  -  2008-04-18 14:23:42
jeg gav den lidt mere marcipan og den blev perfekt !!!!

Charlotte  -  2008-02-27 18:44:16
Jeg brugte kun 100 g. smør til dejen, og fyldet lavede jeg af 2 revne æbler 75g smør, 75 sukker og 1 tsk vanilie sukker. Det blev rigtig lækkert, og lidt mindre fed :D

Lene  -  2008-02-17 19:36:25
Super kringle lækker lækker... Sprang så li over de rosiner og sukat, og kom så lidt mere marcipan i og guf guf, ka jo ik lade værd med at spise den =)

Per  -  2008-02-10 12:20:53
Lavede dobbelt fyld, en med rosiner og sukat og en uden. Måske lige rigeligt som det kan ses på billedet. Dejen delte jeg i 2 og fik 2 pæne store kringler ud af denne portion.

Annelise  -  2007-09-22 16:49:49
Den er rigtig lækker og meget let at lave.. Jeg kom både marcipan og lidt hakkede nødder i sammen med fyldet i opskriften.. Det blev godt.

Henning  -  2007-09-18 09:00:21
Prøv at bruge 100 g smør, sukker, og 140 g marcipan til fyld. ingen rosiner og sukat.Som de siger i XL relamen. Det er top dollar.

Jette  -  2006-12-28 10:03:27
Mums

beran  -  0000-00-00 00:00:00
den er god

  -  0000-00-00 00:00:00
den er dejlig.Jeg tænkte på om den er bagt ved i luftvarmsovn og ved hvor mange grader.

Pylle  -  0000-00-00 00:00:00
Utrolig nem, smager pragtfuldt. Jeg undlod rosiner, men det blev den ikke ringere af!