Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nemme Tebirkes

Nemme Tebirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 16 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Morgenbrød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nemme Tebirkes, billede 4 Nemme Tebirkes, billede 1 Nemme Tebirkes, billede 2 Nemme Tebirkes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
25 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Gær
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Hvide Birkes
   
Opskrift:
Gæren opløses I den kolde mælk. Hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes. Dejen rulles derefter ud I et stykke på ca. 20 X 65 cm. Overfladen pensles med æg.

De yderste tredjedele foldes ind over hinanden således at dejen er i tre lag. Den sammenlagte dej vendes med bunden i vejret, pensles med æg, drysses med birkes og skæres ud i 16 lige store stykker, som anbringes på en plade, tildækkes og hæver til dobbelt på et lunt sted ca. 5 kvarter.

Bages på nederste rille ved 210 grader C. alm. ovn i ca 10 minutter. Ovnen skal have rette temperatur fra starten.

Dybfrysning: Brødet lægges i en plasticpose eller pakkes i aluminiumsfolie eller frysefolie, mens det endnu er håndvarmt og opbevares i dybfryseren ved 18 grader C i ca. 6 måneder. Optøning: I stuetemperatur optøes brødet på køkkenbordet indpakket i fryseembalagen på 25 minutter. I en forvarmet ovn. 220 grader C. alm. ovn optøes brødet på ca. 1-2 minutter, pas på, brødet skal ikke ristes, kun lunes på hver side til det er optøet.

Tips:

Dette er ikke en københavnerbirkes med remonce :)


836, 772, 739


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (71 stemmer)

Opskriften er vist 167691 gange,
og udskrevet 4558 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9210 (2192 kcal)
KJ pr. stk. 575 (137 kcal)
Vægt ialt 717 gram
Vægt pr. stk. 44 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1284 KJ (305 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 14.6 gram
Kulhydrat 37.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Putte  -  2020-02-24 15:30:47
Hvad med smørret? Skal det være blødgjort eller smeltet?