Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rugboller med gullerod I

Rugboller med gullerod I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 dl.lunkent vand
2 dl.yoghurt
25 g.gær
 tsk.salt
1 tsk.koriander ( kan udelades)
125 g.rugmel
2 fintrevet gulerødder
400 g.hvedemel
 
 
Opskrift:
Bland vand og yoghurt og rør gæren ud heri, Tilsæt salt, koriander og gulerødder, Rør rugmelet i og hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen så den akkurat slipper hænderne, den må ikke blive for tør.Stil den til hævning i 1 time.

Ælt dejen igennem og form 12 boller. Efterhæv i ca 20 minutter. Rids med en kniv en ridse i hver bolle og pensl dem med vand.

Bages i ovnen midt i i ca 20 minutter ved 225 grader.( Fahr.437 ) Man kan sætte en skål vand i bunden af ovnen.

Afkøles på en rist. Kan fryses.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 15173 gange,
og udskrevet 563 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-04-08 15:59:39
Super gode, jeg lavede dem dog med grahamsmel og kærnemælk, plus lidt honning. Istedet for yoghurt og rugmel.

lbb  -  0000-00-00 00:00:00
god opskrift, men har også tilsat 1 tsk. olivenolie og brugte tykmælk i stedet for yougurt, da det lige var hvad jeg havde i køleskabet. Temp. er lige i overkanten i en varmluftovn, så jeg gik ned på 200 grader i 15 min.

tina  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode boller - jeg har dog lavet min egen variation - tilsætter 25 gr. smeltet smør og bruger istedet groft rugmel - hvilket absolut ikke gør bollerne dårligere. - Iøvrigt rigtigt godt tip at sætte vand i oven.