Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dyreryg II

Dyreryg II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrryg - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dyreryg II, billede 4 Dyreryg II, billede 1 Dyreryg II, billede 2 Dyreryg II, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.rådyrryg
 salt
 peber
1 tsk.tør gul sennep
150 g.koldt smør
3 dl.æblemost
2 dl.bouillon
1 dl.piskefløde
1 tsk.hvedemel
 evt. lidt ribsgele
 
Opskrift:
Ryggen placeres i enog gnides i en bradepande med kødsiden opad, brunes af i en 250 grader C. alm. ovn i ca. 10 minutter.

Ryggen gnides med gul sennep, salt og peber. Ryggen, dækkes med afhøvlede kolde smørstykker og sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn. Efterhånden som smørret smelter afhøvles resten af smørret og lægges på.

Efter 20 minutter hældes æblemosten i bradepanden og stegen dryppes ofte med stegeskyen. Når kødet er mørt (ca. 30 minutter) tages ryggen ud og hviler i 20 minutter inden udskæring.

Skyen sies, indkoges med fløden og jævnes evt. med lidt mel udrørt i fløde eller æblemost, smages til med salt, peber og evt. lidt ribsgele.

Skær filet’en hel fra ryggen og udskær den i skiver og læg dem tilbage på rygbenet. Serveres med små hele kogte kartofler ristet på panden i ½ olie ½ smør og drysset med paprika, salt og peber under stegningen


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (70 stemmer)

Opskriften er vist 133156 gange,
og udskrevet 4863 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mogens lauridsen  -  2015-01-01 17:36:03
Forrygende ret. Mosten passer bare perfekt og giver en smule syrlighed til saucen, der bare matcher dyreryggen. Ikke sidste gang, der kommer frem. Glemte forøvrigt rochefeurth som planlagt, men jeg glemte den efter en smagsprøve. Næste gang måske?

  -  2013-04-07 20:46:44
helt iorden men glemte fløden men det gjore ikke noved

  -  2010-06-11 20:42:30
Jeg vil prøve at lave den på grillen i morgen :)

Per  -  2008-10-20 23:10:32
På billedet har vi brugt kogte bønner og hele ristede champignon som ekstra tilbehør.

Erik  -  2007-02-16 22:38:44
Det var bare guf. Kom en lille klat gorgonzola i sovsen