Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Norsk fuldkornsbrød

Norsk fuldkornsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :



Ingredienser:
50 g.margarine
6 dl.letmælk
75 g.gær
1 dl.sirup
1 spsk.salt
200 g.fuldkornshvedemel
500 g.sigtebrødsmel
400 g.hvedemel
 
Opskrift:
Margarinen smeltes, mælken tilsættes, gøren udrøres heri. Sirup, salt og mel tilsættes. Dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. ¾ time.

Dejen slås ned og formes til 2 brød, som lægges i smurte forme. Efterhæver ca 30 minutter.

Bagetid ca ¾ time ved 175 grader.

Tips:

Norsk fuldkornsbrød er lidt sødt, men har en god brødsmag. P.g.a. sukkerindholdet er bagetemperaturen 175 grader for at skorpen ikke skal blive for mørk.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10839 gange,
og udskrevet 188 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

ameridane  -  2009-05-03 18:49:30
Smager godt. Næste gang vil jeg nok smide nogle solsikkekerner i dejen. Jeg brugte molasses sirup istedet for almindelig sirup og penslet brødet med æg.

katrine  -  0000-00-00 00:00:00
ik så god som den lyder