Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pizza med grønsager

Pizza med grønsager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Pizza med grønsager, billede 4 Pizza med grønsager, billede 1 Pizza med grønsager, billede 2 Pizza med grønsager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
550 g.hvedemel
15 g.gær
3 tsk.salt
4 dl.vand
1 spsk.olivenolie
2 tsk.sukker
 
 Fyld:
200 g.parmaskinke
1 løg
1 porre (kun den hvide del)
1 squash
2 tomater
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
200 g.revet parmesan
1 glastør hvidvin
3 spsk.olivenolie
1 bdt.Persille
 salt
 peber
 
Opskrift:
Dej:
Rør gæren ud i 1 dl. lunkent vand.

Sigt melet i en røreskål og lav et hul i midten til salt, sukker, olivenolie samt den opløste gær

Slå dejen godt sammen med hænderne og tilsæt gradvist resten af vandet, indtil der opnås en fast og let klæbrig dej. Tag den op og ælt den færdig på et meldrysset bord og tilsæt resten af melet. Gem en smule mel til at drysse bordet og dejen med. Fold dejen dobbelt og arbejd fra midten ud mod siderne. Efter et par minutter optager dejen ikke mere mel. Fortsæt æltningen i ca 20 minutter. Lad derefter dejen hæve et varmt sted i 2 timer. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke. Efter 2 timer er dejen hævet til dobbelt størrelse.

Forvarm ovnen til 200 grader C. alm. ovn.

Del dejen i to og rul den ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Vend af og til dejen. Den udrullede dej skal være ca 5 mm. tyk. Beklæd formen og skær det overskydende dej fra.

Fyld:
Skær skinken i strimler. Varm olivenolien op i en gryde, tilsæt skinken og steg den ved høj varme. Tilsæt porre, squash og peberfrugter i små terninger samt det finthakkede løg. Svits grønsagerne. Tilsæt de udkernede og hakkede tomater. Tilsæt vin, smag til med salt og peber og kog op. Lad retten simre under låg i 15 minutter ved svag varme. Tilsæt hakket persille og fordel fyldet på pizzabunden. Drys revet ost og bag pizzaen 15 minutter i ovnen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 27188 gange,
og udskrevet 351 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2016-01-18 08:00:01
Rigtig lækker topping! :D Jeg udskiftede dog parmaskinke med skinke strimler og cocktailpølser, også bruge jeg min egen opskrift på pizza bunden.

me  -  2013-02-05 20:34:31
hold da kæft en besværlig metode til at lave dejen... hvem har så lang tid i en travl hverdag?

Per  -  2010-03-20 19:57:14
Den skal bages på nederste rille, ellers bliver bunden ikke sprød.