Rugsigtebrød

Rugsigtebrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
brød 1 brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rugsigtebrød, billede 4 Rugsigtebrød, billede 1 Rugsigtebrød, billede 2 Rugsigtebrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
180 gram Sigtemel
1 spsk. Kommen, stødt
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
25 gram Gær, frisk
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Sigtemel
   
Opskrift:
Rugmel, sigtemel og kommen blandes og overhældes med kogende vand. Røres igennem og står tildækket til næste dag.


Gær og lunkent vand (37 grader C.) røres i. Salt, eddike og sigtemel tilsættes, og dejen æltes godt igennem. Stilles til hævning et lunt sted ca. 1½ time.


Dejens slåes ned og formes til et brød. Efterhæver på pladen ca. 20 min.

Bages 1¼ time ved 200 grader C.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10448 gange,
og udskrevet 178 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12417 (2956 kcal)
KJ pr. brød 12417 (2956 kcal)
Vægt ialt 1578 gram
Vægt pr. brød 1578 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 786 KJ (187 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 1.1 gram
Kulhydrat 40.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu