persillerod eller kartofler150 g. persillerod eller kartofler
150
g.
knoldselleri150 g. knoldselleri
150
g.
gulerod150 g. gulerod
150
g.
porre150 g. porre
150
g.
broccoli150 g. broccoli
2
spsk.
portvin2 spsk. portvin
salt salt
peber peber
100
g.
groft hakkede hasselnødder100 g. groft hakkede hasselnødder
Hakket persille Hakket persille
Orangepærer Orangepærer
1
pærer1 pærer
3
dl.
appelsinsaft3 dl. appelsinsaft
Revet appelsinskal Revet appelsinskal
Opskrift:
Krondyrmørbrad:
Dup krondyrmørbraden tør med køkkenrulle.
Drys med salt og peber og brun dem på alle sider i en gryde.
Læg dem i et ildfast fad og steg videre i ovnen på 180 grader C. alm. ovn i 15 minutter.
Lad kødet hvile i 15 minutter inden det skæres i tynde skiver og serveres.
Nødderagout:
Skær persillerod, knoldselleri og gulerod i tern og kom det hele i en stegegryde med olie.
Skær porrerne i tynde ringe og kom dem i gryden.
Tilsæt dernæst broccolien i små buketter.
Da grøntsagerne ikke skal være bløde, må alt dette højst tage 10 minutter.
Sluk gryden, tilsæt portvin og smag til med salt og peber.
Lige før servering tilsættes de hakkede nødder og persille.
Orangepærer:
Kog de skrællede og delte pærer i appelsinsaften i 10 minutter.
Tag pærerne op og drys dem over med revet appelsinskal.
Server dem til Krondyrmørbraden.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(15 stemmer)
Opskriften er vist 75212 gange, og udskrevet 4277 gange.
Kommentarer
Per - 2009-07-05 17:08:18 Krøndyrmørbrader på 325-425 g. kan bla. købes på frost i Føtex
Jeanette Bevensée - 0000-00-00 00:00:00 Yderst lækker ret, som kun kan anbefales.Tips. Kom kun persille i den portion ragout du servere. En eventuel rest vil ikke være egnet til opvarmning, da persille kan udvikle toxiner( giftstoffer) ved genopvarmning. Ved opvarmning af mørbrad, læg den på en tallærken med en beholder over, og sæt det over som låg på tilbehøret. Kødet bliver ikke tørt.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider