Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer

Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer, billede 4 Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer, billede 1 Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer, billede 2 Krondyrmørbrad med Nødderagout og Orangepærer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Krondyrmørbrad
325 g.krondyrmørbrad
 Salt
 Peber
15 g.margarine
 
 Nødderagout:
0.5 dl.olie
150 g.persillerod eller kartofler
150 g.knoldselleri
150 g.gulerod
150 g.porre
150 g.broccoli
2 spsk.portvin
 salt
 peber
100 g.groft hakkede hasselnødder
 Hakket persille
 
 Orangepærer
1 pærer
3 dl.appelsinsaft
 Revet appelsinskal
 
Opskrift:
Krondyrmørbrad:
Dup krondyrmørbraden tør med køkkenrulle. Drys med salt og peber og brun dem på alle sider i en gryde. Læg dem i et ildfast fad og steg videre i ovnen på 180 grader C. alm. ovn i 15 minutter. Lad kødet hvile i 15 minutter inden det skæres i tynde skiver og serveres.

Nødderagout:
Skær persillerod, knoldselleri og gulerod i tern og kom det hele i en stegegryde med olie. Skær porrerne i tynde ringe og kom dem i gryden. Tilsæt dernæst broccolien i små buketter. Da grøntsagerne ikke skal være bløde, må alt dette højst tage 10 minutter. Sluk gryden, tilsæt portvin og smag til med salt og peber. Lige før servering tilsættes de hakkede nødder og persille.

Orangepærer:
Kog de skrællede og delte pærer i appelsinsaften i 10 minutter. Tag pærerne op og drys dem over med revet appelsinskal. Server dem til Krondyrmørbraden.





karakterer:
Opskriften er vist 81181 gange,
og udskrevet 4352 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-05 17:08:18
Krøndyrmørbrader på 325-425 g. kan bla. købes på frost i Føtex

  -   2005-01-01 01:01:01
Yderst lækker ret, som kun kan anbefales.Tips. Kom kun persille i den portion ragout du servere. En eventuel rest vil ikke være egnet til opvarmning, da persille kan udvikle toxiner( giftstoffer) ved genopvarmning. Ved opvarmning af mørbrad, læg den på en tallærken med en beholder over, og sæt det over som låg på tilbehøret. Kødet bliver ikke tørt.