Evt. cremefraiche til servering Evt. cremefraiche til servering
Opskrift:
Peberfrugterne og den røde chili grilles eller brændes med gasflamme på alle sider indtil skindet er branket. Vend dem ofte. Tages ud af ovnen og dækkes med sølvfolie i ca 10 minutter. Derefter flås skindet af peberfrugterne. Kernerne fjernes ligeledes. De flåede frugter skæres i mindre stykker.
Hak løget groft. Varm olie i stor sautepande ved middel varme. Tilsæt løg og sauter det indtil det er gyldent.
Tilsæt peberfrugter, chili og kyllingebouillon. Dækkes delvist med låg og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad det simre i 15-20 min.
Overhæld tamarind med kogende vand og lad den stå. Efter ca. 10 minutter presses så meget som muligt af denne blanding gennem en sigte, og resten smides væk.
Tilsæt tamarind-væde og lad suppen småkoge i yderligere 5-10 min.
Suppen pureres, evt. med stavblender.
Varm suppen op igen og lad den koge i 3-4 min. under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Serveres evt. med 1 spsk cremefraiche på toppen og drysses med basilikumstrimlerne.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.8
(2 stemmer)
Opskriften er vist 21286 gange, og udskrevet 277 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider