Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Stegt vildsvinekølle

Stegt vildsvinekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Vildsvin - Vildsvinekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Stegt vildsvinekølle, billede 4 Stegt vildsvinekølle, billede 1 Stegt vildsvinekølle, billede 2 Stegt vildsvinekølle, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.udbenet vildsvinekølle eller bov
10 let knuste enebær
50 g.smør
2 dl.kogende bouillon
1 dl.portvin
1 dl.piskefløde
2 spsk.maizena
 ribsgelé
 
 Marinade:
7.5 dl.rødvin
1 snittet blegselleristilk
4 skivercitron
1 dl.olie
1 tsk.stødt oregano
1 smuldret timiankvist
1 lilleituskåret løg
1 laurbærblad
 


Tilbehør:
Serveres med smørbrunede kartofler, årstidens grøntsager eller en skål salat.
Opskrift:

Køllen afpudses. Alt til marinaden sammenpiskes grundigt og kødet lægges i marinaden 1 - 2 døgn.



Køllen tages derefter op, aftørres og gnides med enebær, strøs med salt og lægges i bradepanden. Smørret fordeles i små stykker ovenpå køllen, og den brunes ved kraftig varme ca. 225 grader C. alm. ovn.

Bouillon og halvdelen af marinaden hældes nu ved og den steger videre ved 180 grader C. alm. ovn. Dryppes af og til under stegningen. Efter 1 time hældes resten af marinaden ved og der steges endnu 1 time.

Skyen sies herefter fra, skummes og sættes over varmen sammen med portvin og fløde. Bringes til kogepunktet og jævnes nu med maizena, smag herefter til med ribsgele.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (39 stemmer)

Opskriften er vist 194474 gange,
og udskrevet 7053 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karim  -  2019-02-16 15:41:55
2 timer er for meget til en 1,5kg kølle


Hans Norge  -  2016-12-28 13:12:14
alt for meget rødvin, smager jo ikke af andet


Jesper  -  2010-01-22 00:20:13
Hvad slags boillion skal der bruges?


pjuske  -  2009-05-24 15:43:51
Rigtig god opskrift. Kan det laves på grillem ( weber)


Jesper Knudsen  -  2008-11-04 22:22:21
Enig i det med skimmelosten. Desuden går man aldrig fejl af bacon viklet omkring køllen:)


Emma Frederiksen  -  2008-02-06 17:30:47
Utrolig god mad. det er ikke sidste gang jeg spiser der


Mogens Lauridsen  -  2007-11-24 20:39:24
Utrolig dejligt mad og ikke mindst sovsen. Skær kødet i tynde skiver, så bliver det ikke overvældende og alle vil have mere, mere og mere ;-)


Annie Barthels  -  0000-00-00 00:00:00
utrolig lækkert, blot mener jeg at der gerne må komme lidt skimmelost i sousen.