Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjorteryg

Hjorteryg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjorteryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1500 g.hjorteryg
100 g.bacon i skiver
5 dl.piskefløde
 ribsgelé
1 tsk.salt
 kulør
 salt
 peber
Opskrift:
Ryggen pudses af og skæres fri for sener. Baconskiver lægges på tværs af ryggen. Brunes i ovnen ca. 12 min. ved 225 grader.

Fløde, 1 tsk. salt og lidt kulør koges sammen og hældes ved. Det hele steger nu videre i 50 - 60 min. ved 160 grader. Stegen er færdig når kødtermometeret viser 68 grader.
Stegen skal nu hvile 10 - 15 min. inden den skæres ud i 1/2 cm. tykke, meget skrå skiver.

Saucen smages nu til med ribsgele, salt og peber.

Serveres med hvide og brunede kartofler, ribsgelé og waldorfsalat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.4    (25 stemmer)

Opskriften er vist 34942 gange,
og udskrevet 2220 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

finn kratholm  -  2007-09-13 20:57:25
Når ryggen steger videre v 160 grader kan man med fordel lægge svampe (tørrede eller friske) i fløden. Og lidt rødvin i fløden skader ikke. Som tilbehør kan også bruges fx rosenkål. Velbekomme