lage af 5 dl. vand og 100 g. sukker lage af 5 dl. vand og 100 g. sukker
3
spsk.
creme fraiche 38%3 spsk. creme fraiche 38%
5
dl.
god vanilleis5 dl. god vanilleis
4
spsk.
små rosiner4 spsk. små rosiner
Vanillecreme: Vanillecreme:
5
dl.
mælk5 dl. mælk
75
g.
sukker75 g. sukker
2
æggeblommer2 æggeblommer
25
g.
maizena25 g. maizena
0.5
vanillestang0.5 vanillestang
Opskrift:
Optøet butterdej udrulles ret tyndt og deles i 12 kvadrater, som drysses med kanelsukker.
Bages ved 175 grader til de er bagte og sukkeret glaseret, ca 12. min.
Æblerne skrælles, skæres i tern på ½ cm og overhældes med varm sukkerlage.
De skal trække heri et par timer til en let æblekompot, hvorefter de løber af i sigte.
Lad isen stå ude og blive blød nok til at rosinerne kan røres i, og sæt den atter i fryseren.
Vanillecreme:
Mælken koges op med sukkeret og kornene fra vanillestangen.
Æggeblommer røres med maizena, og den varme mælk piskes heri.
Varmes op til den jævner, afkøles og sigtes.
Anretning:
Vanillecremen fordeles på 4 tallerkner.
Herpå anrettes butterdej lagvis med æblekompot imellem.
Rosinis i kugler serveres til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 1.4
(5 stemmer)
Opskriften er vist 14977 gange, og udskrevet 130 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider