soltørrede tomater i strimler6 soltørrede tomater i strimler
12
hele
skalotteløg med skal12 hele skalotteløg med skal
Kartofler: Kartofler:
750
g.
kartofler i tern750 g. kartofler i tern
olivenolie olivenolie
1
fed
hvidløg, presset1 fed hvidløg, presset
2
tsk
revet ingefær2 tsk revet ingefær
1
tsk.
løg, hakket1 tsk. løg, hakket
1
tsk.
kardemomme1 tsk. kardemomme
1
spsk.
citronsaft1 spsk. citronsaft
0.5
dl.
hakkede krydderurter f.eks. persille0.5 dl. hakkede krydderurter f.eks. persille
basilikum basilikum
oregano oregano
timian timian
1
pk.
butterdej1 pk. butterdej
1-2
æg, sammenpiskede1-2 æg, sammenpiskede
birkes birkes
Opskrift:
Brun mørbraderne godt og krydr med salt og peber.
Læg dem i et ildfast fad og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.
Tag dem ud og lad dem trække i 5 min.
Sæt dem i ovnen igen i 8 min. Og lad dem hvile i 5 min. Inden de skæres ud.
Sauce:
Læg løgene i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 15-20 min.
Tag dem ud, pil og del dem.
Kog vildtfonden og rødvinseddike sammen.
Kom halvdelen af smørret i og lad det koge ned til det halve.
Kom creme de cassis og løg i og lad det simre i ca. 10 min.
Pisk resten af smørret i og tilsæt de soltørrede tomater.
Indbagte kartofler:
Kartoflerne koges møre og dryppes af.
Svits hvidløg, ingefær, løg og kardemomme i olie.
Tilsæt kartofler, citronsaft og krydderurter.
Rør det godt sammen og lad det køle af.
Del butterdejspladerne og skær dem i kvardrater på 12x12 cm..
Fordel lidt af kartofelmassen på halvdelen og pensl med æg, inden de lukkes i trekanter.
Overfladen pensles med æg og drysses med birkes.
Bages i ca. 15 min ved 200 grader C. alm. ovn.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.7
(19 stemmer)
Opskriften er vist 90261 gange, og udskrevet 4158 gange.
Kommentarer
Per - 2010-08-09 12:56:37 Butterdejen skal rulles noget ud for at al kartoffelfyldet kan være der, ellers skal der bruges nogen flere butterdejsplader.
Per - 2010-08-09 12:55:48 Creme De Cassis er en solbærlikør
Camilla - 2007-09-24 07:38:01 Hvad er creme de cassis?
Laksø - 0000-00-00 00:00:00 absolut halver eddike. Brugte mjød i stedet for cassis, hvilket gav en sød krydret smag. Basilikum, timian og rosmarin som hakkede urter.
Birthe Vesterager - 0000-00-00 00:00:00 der er for meget rødvinseddike i sovsen - halver
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider