Pizza, Meyers

Pizza, Meyers, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Oste - Mozerella

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
200 g.hvedemel - gerne 10% durummel
2 spsk.olivenolie
5 g.gær
1 tsk.groft salt
 dl.vand
 
 Fyld:
 flåede marinerede peberfrugter
 parmesanost
 mozzarella
 
Opskrift:
Skru ovnen op på 275-300 grader, sæt bagestenen i ovnen og lad den stå 10 minutter efter at termostaten har slukket, for at sikre at stenen er gennemvarm.

Opløs gæren i vandet, tilsæt olivenolie, og derefter mel og salt. Ælt ca. 10 min. til dejen føles smidig. Justér evt. med mel eller vand. Lad dejen stå 1-2 timer ved stuetemperatur til den er hævet til næsten det dobbelte.

Tag dejen ud og form den til to kugler. Tryk dejen flad og rul den ud fra midten. Drej den undervejs, så den bliver rullet jævnt ud. Kniber det med at rulle den tilstrækkeligt tyndt ud, kan man drysse lidt mel på bordet og lægge en flad hånd på dejen, mens man ruller eller trækker med den anden.

Kom rigeligt med mel under den færdigformede pizza. Fordel fyldet over pizzaen, kom mel på dejspaden. Stød med hurtige bevægelser dejspaden ind under pizzaen og smid den med hurtige ryk af på stenen. Lav kun én pizza ad gangen. Bag 10-15 minutter.

Fyld:
Fyldet kan varieres i det uendelige. Mest simpelt er en pizza bianca, hvor man blot smører den rullede bund med olivenolie og drysser salt på. Sædvanligvis smøres bunden med en tomatsauce, der kan laves ved at flå og hakke tomater. Rør med olivenolie, hakkede krydderurter, knust hvidløg, salt, peber.


karakterer:
Opskriften er vist 14957 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu